Matzes voor de pasen

31-03-2022

Matzes voor de pasen



Belegde matzes voor de pasen

 Matzes voor de pasen


Matzes en pasen

Manlief had matzes in huis gehaald. Op mijn verzoek weliswaar.   Uiteraard heb ik daar iets lekkers gemaakt. Oké, niet iedereen is dol op vis of blauwe kaas. Het is ook maar een voorbeeld om inspiratie op te doen. Maar geloof mij, deze combinatie was echt zalig.


Beleggen

In de koelkast lag biologische gerookte zalm en er stond verse eiersalade.

 

Eiersalade snel gemaakt

Een eiersalade heb je zo snel gemaakt. Gekookte eieren af laten koelen. Mayonaise erdoor en wat crème fraîche, zout, peper, verse peterselie en bieslook, paar druppeltjes citroensap. Mengen maar en klaar is je eiersalade. Laat het een uurtje staan of langer dan krijgt het nog meer smaak.


Bieslook

In de tuin groeit de bieslook tierig. Dat vind ik fijn omdat ik het ook veel gebruik. Het geeft echt extra smaak aan gerechten. Daarom heb ik het bovenop deze belegde matzes gestrooid.


Pasen

Dit is een heerlijk gerecht om te eten met de pasen. Bij de brunch of gewoon als lunch. Of misschien ga jij wel dinchen. Misschien weet je nog niet wat dinchen is. Dan eet je op een tijdstip na de lunch maar te vroeg voor het diner. Ergens in de middag. Zeg rond een uur of drie in de middag.

 Een eiersalade heb je zo snel gemaakt.

Recept staat onder deze foto.

Oopbouw van 1 matze in stappen

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 12 kleine matzes
  • eiersalade
  • 1 zak rucola
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 75 gram blauwe kaas naar keuze of andere kaas
  • mini-tomaten
  • verse bieslook

Verder nog nodig

  • 1 eetlepel olie voor de rucola
  • ½ eetlepel azijn voor de rucola
  • peper en zout naar smaak




















 

Zo bereid je het!




Haal de matzes uit de verpakking en leg op je werkblad.

  1. Beleg ze als eerste met de eiersalade.
  2. Maak de rucola aan met wat olie en azijn. Verdeel de rucola over alle matzes.
  3. Halveer de avocado. Verwijder de pit met een lepel. En lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de matzes.
  4. Leg op de avocado de gerookte zalm.
  5. Leg daarop de kaas naar smaak.
  6. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ook over de matzes. Bestrooi met de gesneden bieslook.
  7. En dan...AAN TAFEL!! En direct opeten.







Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: