Mandarijn tarte tatin met Southern Comfort Granite

30-11-2022

Eerder gepubliceerd December 2012

Mandarijn tarte tatin met Southern Comfort Granité


Mondvol

Zo. Die titel is wel een mondvol. Ik weet het. Inkorten kon gewoonweg niet. Het dekt zeker wel de lading.


Feestelijke afsluiting

Ik ben niet zo'n zoetekauw en manlief ook niet. Maar deze afsluiter was eigenlijk helemaal niet zo zoet.


Mandarijnen tijd

Het is ook een recept die past in dit seizoen. Aardbeien zijn misschien wel heel erg lekker. Maar passen beter bij de Pasen dan bij de kerst. Zeker wanneer je kijkt naar wat je voor aardbeien moet betalen. 

 

Zonder alcohol

Drink je geen alcohol om wat voor reden dan ook. Kies dan voor een siroop naar eigen smaak. Kijk wel of de smaak combineert met mandarijnen.


In plaats van Southern comfort

Het kan zijn dat je liever kiest voor een andere alcoholische versnapering. Misschien heb je liever Liqor 43. Ook heel erg lekker natuurlijk. Maar je kan ook kiezen voor Kumquat. Dat is een likeur van Corfu en wordt gemaakt van Kumquats. Mandarin Napeleon zou ook een hele goede keus zijn. Kies wat jij lekker vind. Wil je zeker weten dat de smaak goed is voor je gasten. Maak het dan van te voren. Just in case.

Misschien heb je liever Liqor 43.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


Mandarijn tarte tatin

  • 3 mandarijnen
  • 2 plakken bladerdeeg uit de vriezer
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 ei

De Southern granité

  • 400 milliliter espresso
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 borrelglaasje Southern comfort

Topping voor bovenop de granité

  • 100 milliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 1 bolletje stemgember in stukjes
  • snufje serehpoeder
  • geraspte mandarijnschil





Zo bereid je het!



  1. Was de mandarijnen en rasp de schil eraf. Zet afgedekt weg. Dit gebruik je over Southern granité.
  2. Schil de mandarijnen en zorg dat er zoveel mogelijk wit is verwijderd.
  3. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Meng de suiker met de speculaaskruiden en de zwarte peper.
  6. Vet twee taartvormpjes of vlaaivormpjes in met wat boter of olie.
  7. Strooi er de suikermengsel in en verdeel er de partjes mandarijn in.
  8. Leg daarbovenop een plakje bladerdeeg.
  9. Bestrijk met losgeklopt ei.
  10. Bak ongeveer 18 minuten.
  11. Laat afkoelen en keer de taartjes om.
  12. Maak de espresso en roer de suiker en de Southern comfort door.
  13. Schenk in een diepvriesbak en laat afkoelen.
  14. Plaats dan in de vriezer en haal er regelmatig een vork door. Hiermee zorg je dat het geen klomp ijs wordt maar mooie granité.
  15. Klop de slagroom lobbig.
  16. Meng er dan de mascarpone door.
  17. Meng de stukjes stemgember door, samen met de serehpoeder en de rasp van de mandarijnschil.
  18. Schep wat van de granité in een borrelglaasje of een ander niet te groot glas.
  19. Schep daarop wat van de topping.
  20. Hanteer de verdeling 2/3 van de granité en 1/3 mascarpone-roomtopping.

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Mandarijn tarte tatin met Southern Comfort Granité

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: