Vegetarische erwtensoep

Maandag 07-12-2020

Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep


Minder vlees eten

Wij eten vaker geen vlees dan wel zo door de bank genomen. Niet omdat wij het niet lekker vinden. Wij vinden het heel lekker. Maar dan het liefst biologisch vlees. Waarom dan minder vlees? Ik denk dat iedereen de redenen wel kent. Milieu en gezondheid.


Groentepakket van de Lidl

In de Lidl liggen veel groentepakketten en deze keer heb ik gekozen voor het erwtensoeppakket. Precies genoeg voor ons tweetjes. Misschien iets duurder dan wanneer je alles los koopt. Maar dan zit ik met veel te veel erwtensoep in de vriezer. Zo vaak eten wij het ook weer niet in de winter.


Andere smaak

Normaal koop ik een hamschijf of stuk van een voorvoet en gebruik dat, samen met groenten voor de bouillon. Het vlees haal ik eraf en doe ik terug in de soep. Rookworst erdoor, op smaak brengen en BAM - aan tafel. Deze keer heb ik gekozen voor vleesloos. De bouillon heb ik verrijkt met biologische bouillonpoeder zonder gist (foto verderop deze pagina). En het vlees heb ik vervangen voor vegetarische kipstukjes. Ook van de Lidl. Heb ik het vlees gemist? Nee! En misschien kan ik makkelijk de knop omzetten want ik vond de soep lekker. En manlief ook. Het was lichter verteerbaar en smaakte prima. Ga ik het nog eens zo maken. Ja, maar anders. In plaats van vegetarische kipstukjes toch rookworst. Daar zal ik ook over schrijven natuurlijk.


Hooimadam

Ik heb een hooimadam en een slowcooker. Deze erwtensoep heb ik laten garen in de hooimadam. Klik hier voor de website. De slowcooker is een handig apparaat. Maar ik ben niet het type die rustig slaapt wanneer die slowcooker aanstaat. De hooimadam is stroomloos. Dus ik ga met een gerust hart naar bed, wanneer een pan met eten in de hooimadam zit.


 In de Lidl liggen veel groentepakketten en deze keer heb ik gekozen voor het erwtensoeppakket.

Recept staat onder deze foto.

Vegetarische erwtensoep: 1 pakket erwtensoep van de Lidl:  3 eetlepels biologische bouillonpoeder zonder gist:  peper naar smaak:  1 verpakking vegetarische kipstukjes
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Coleslaw of koolsalade van paarse spitskool

Maak die coleslaw of koolsalade eens zelf. Kopen kan altijd, maar als je eenmaal deze hebt gemaakt. Koop je hem nooit meer. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 pakket erwtensoep van de Lidl
  • 3 eetlepels biologische bouillonpoeder zonder gist
  • peper naar smaak
  • 1 verpakking vegetarische kipstukjes





 

Zo bereid je het!


 

  1. Volgens de instructie op de verpakking heb ik eerst de spliterwten gekookt.
  2. Ondertussen alle groenten gewassen en in blokjes gesneden.
  3. Groenten aan de gare spliterwten toegevoegd.
  4. Ook de bouillonpoeder heb ik toegevoegd.
  5. Ongeveer 20 minuten laten koken.
  6. De kipstukjes toegevoegd.
  7. De pan in de hooimadam gezet.
  8. De dag erop heb ik de soep weer opgewarmd en op smaak gebracht met peper.
  9. En dan...AAN TAFEL!! PAS OP - EET DE SOEP LEKKER WARM.







Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: