Doe eens sjiek met je oude brood. Maak er mini-quiches van. Lekker met ei en groenten.
Bresaola met geroosterde rode puntpaprika en Stilton kaas
Lidl delicieux
Zo rond de feestdagen dan ben ik nog blijer met de Lidl dan gebruikelijk. De extra producten die dan in de winkel verschijnen vind ik zo fijn. Vooral de speciale vleeswaren.
Niet teveel van eten - spoiler
Van vleeswaren wordt aangeraden om er niet teveel van te eten. Het zou slecht zijn voor je bloeddruk omdat er vaak veel zout in is verwerkt.
Antipasti
Bresaola is aan de lucht gedroogd mager rundvlees. Bresaola vind zijn oorsprong in Noord-Italië. In de Alpenvallei. Het is een groot stuk vlees wat gezouten en gekruid is. Het is een ideale vleeswaar die je kan eten als carpaccio of als antipasti. Ik heb het gegeten als een voorgerecht. Samen met Stilton kaas en puntpaprika die ik eerst heb geroosterd in de airfryer.
Geen Airfryer
Heb je geen Airfryer kan je ook kiezen voor geroosterde puntpaprika uit een pot. Of je roostert ze in de oven. De keuze is aan jou.
Recept staat onder deze foto.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 rode puntpaprika's
- 2 eetlepels olie
- 100 gram bresaola
- 2 eetlepels pittenmix zoals pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten
- 50 gram Stilton kaas of andere (blauwe) kaas
- beetje balsamico azijn
Zo bereid je het!
- Was de puntpaprika's en droog ze.
- Smeer in met de olie en leg ze in de Airfryer. Zet de temperatuur op 160°Celsius en de tijd op 10 minuten. Het velletje zal een tikje gekleurd zijn en los zijn gekomen.
- Haal de paprika's uit de airfryer en laat een beetje afkoelen.
- Haal de vleeswaren ondertussen uit de verpakking zodat je ze makkelijk los kan halen.
- Verwijder het vel van de paprika's. Halveer ze en verwijder de zaad en zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in de lengte in repen.
- Rooster de pitten lichtbruin in een droge koekenpan. Blijf erbij want het gaat razendsnel. Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
- Verdeel de bresaola over twee borden.
- Leg de puntpaprika erbij.
- Verdeel de Stilton kaas of andere (blauwe) kaas erover.
- Giet er nog wat balsamico azijn erover. Niet teveel, het mag niet overheersen.
- En dan...AAN TAFEL!!!
Ga terug naar home via onderstaande link