23-05-2022
Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere, verwijderde website op 29-04-2016
Groene asperges met gevulde pastaschelpen
Aspergetijd
Wanneer het aspergetijd is, dan zal ik ze eten ook. En graag in diverse variëteiten en op diverse manieren.
Oké
De groene asperges zijn nog wel heel lang te koop. Vaak komen die uit Italië. En die wil ik dan ook nog weleens kopen. Want ook die zijn natuurlijk erg lekker en gezond.
Lidl
Deze keer kocht in de Lidl een leuke asperge variatie. Ze worden aspergetips genoemd. Omdat ze dun en kort zijn. Het zijn groene asperges. Snel gaar, dat scheelt weer energie.
Garnalen
Toevallig zag ik bij de visboer gepelde, grijze of Hollandse garnalen. Gepeld en al. Zelf kan ik ze niet pellen. Mijn artrosevingers zijn niet meer zo geschikt voor het fijne werk.
2 variaties met asperges en 1 special.
-
Aspergespecial
Recepten met asperges - je kan er niet genoeg van hebben. Het seizoen is kort. Maar met voldoende recepten kan je ze best vaak eten. Daarom deze special. Het is niet compleet. Uiteraard zijn er in de na het publiceren van deze special, recepten bijgekomen op de website.
-
Hartige taart van verspilmenietjes asperges
Dag van de aarde bestaat al sinds 1970. Hij staat in het teken van milieubescherming. Graag draag ik op kleine schaal mijn steentje bij met de verspilmenietjes asperges.
-
Tarte tatin met witte asperges
Op hoeveel manieren kan je asperges bereiden? Op best veel manieren eigenlijk. Het seizoen is niet zo lang, dus optimaal van genieten maar. Zoals met deze tarte tatin.
Snel gaar, dat scheelt weer energie.
Recept is voor twee personen.
De volgorde van de bereidingswijze komt overeen met de ingrediënten
Wat heb je nodig?
- ± 130 gram pastaschelpen
- 300 gram groene aspergepunten
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 200 gram Hollandse garnalen - gepeld
- 1flesje kookroom
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 100 gram cherry-tomaten
- 200 gram tuinbonen of doperwten
- 15 gram verse bieslook
- zout, peper
Zo bereid je het!
- Kook de pastaschelpen gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de asperges, verwijder een stukje van de onderkant.
- Verwarm één eetlepel olie en bak de asperges zacht op getemperde hittebron.
- Verwarm in een andere pan de andere eetlepel olie.
- Pel en snipper een ui. Bak glazig in de olie.
- Schenk dan de kookroom erin.
- Voeg de garnalen toe en ook dragon.
- De gare tuinbonen of dopererwten kunnen er ook bij. Laat alles meewarmen.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Snijd de bieslook fijn.
- Leg de asperges op de borden.
- Vul de schelpen met het garnaalmengsel en leg bij de asperges.
- Schep de rest van het garnaalmengsel over de borden.
- Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de bieslook.
- Maal er peper en zout over naar smaak.
- En dan... aan tafel!!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Deze flyer heb ik gemaakt in Canva. Klik hier voor meer informatie. Credits voor jou en mij bij aanmelden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!