vissalade met rucola

13-01-2021

Vissalade met rucola


vissalade met rucola

Vissalade met rucola


Maar ook met gele courgette

Soms zie ik een gele courgette in de winkel. Vaak in de zomer. Maar ook rond de feestdagen. Het leuke van die gele courgette is dat het kleur geeft aan je maaltijd. En een bord met kleur maakt het eten aantrekkelijker.


Tonijn uit pot

De tonijn die erbij ligt komt uit de potten die ik koop in de Lidl. Die zijn alleen maar verkrijgbaar tijdens de landenweken. En dan alleen wanneer het Portugese - Spaanse week is.


Rucola

Het voordeel van een tuin is dat ik zelf makkelijk rucola kan telen. Het kan ook in een ruime pot op balkon. Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel. Maar soms dan is het niet anders. Dan koop ik een zak.


Dressing

De rucola heb ik aangemaakt met een dressing op basis van mosterd, azijn en olie. Maar om er nog een extra smaak aan te geven heb ik wat mayonaise gemengd met crème fraîche en peper. Erover verse bieslook. Koop die ook eens in een pot en knip af wanneer je het nodig hebt.  Wil je geen mayonaise eten, maak er dan gremolata bij en verdeel dat over de vis. Verderop de pagina staat de foto met link naar het recept.



Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel.

Recept staat onder deze foto.

Vissalade met rucola

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Courgette met katenspek

Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.   

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 gele courgette
  • 1 eetlepel olie
  • Ingrediënten voor de dressing en andere smaakmakers die jij lekker vind
  • 1 zak rucola
  • zwarte olijven naar smaak
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram tonijn op olie uit pot of blik
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • vers geknipte bieslook
  • 2 eetlepels geroosterde pittenmix, zoals pijnboom-, zonnebloem en pompoenpitten















 

Zo bereid je het!



  1. Was de courgette. Verwijder de onder- en bovenkant.
  2. Snijd de courgette in formaat dikke frieten.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de courgette gaar.
  4. Haal uit de pan en leg op een stuk keukenpapier en laat zo afkoelen.
  5. Maak de dressing aan voor de rucola. Verdeel de rucola op een groot bord.
  6. Verdeel daarover de olijven.
  7. Verdeel dan de gele courgette erover.
  8. Maak van de zalm rolletjes en leg op de rucola.
  9. Haal de tonijn uit de pot en leg op de groenten.
  10. Klop de crème fraîche met een garde of mixer luchtig.
  11. Meng dan de mayonaise erdoor en verdeel dit over de salade.
  12. Strooi dan de geroosterde pittenmix erover.
  13. En dan...AAN TAFEL. 



P.S. Wil jij er brood bij - koolhydraatarm volkoren broodje smaakt hier erg lekker bij.








Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: