Ben je geen visliefhebber of zoek je een lekker tussendoortje. Dan kan je dit ook op de rucola leggen. Of eet het als tussendoortje.
Vissalade met rucola
Maar ook met gele courgette
Soms zie ik een gele courgette in de winkel. Vaak in de zomer. Maar ook rond de feestdagen. Het leuke van die gele courgette is dat het kleur geeft aan je maaltijd. En een bord met kleur maakt het eten aantrekkelijker.
Tonijn uit pot
De tonijn die erbij ligt komt uit de potten die ik koop in de Lidl. Die zijn alleen maar verkrijgbaar tijdens de landenweken. En dan alleen wanneer het Portugese - Spaanse week is.
Rucola
Het voordeel van een tuin is dat ik zelf makkelijk rucola kan telen. Het kan ook in een ruime pot op balkon. Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel. Maar soms dan is het niet anders. Dan koop ik een zak.
Dressing
De rucola heb ik aangemaakt met een dressing op basis van mosterd, azijn en olie. Maar om er nog een extra smaak aan te geven heb ik wat mayonaise gemengd met crème fraîche en peper. Erover verse bieslook. Koop die ook eens in een pot en knip af wanneer je het nodig hebt. Wil je geen mayonaise eten, maak er dan gremolata bij en verdeel dat over de vis. Verderop de pagina staat de foto met link naar het recept.
Zelf gekweekte rucola haalt het niet qua smaak bij die uit de winkel.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 gele courgette
- 1 eetlepel olie
- Ingrediënten voor de dressing en andere smaakmakers die jij lekker vind
- 1 zak rucola
- zwarte olijven naar smaak
- 100 gram gerookte zalm
- 150 gram tonijn op olie uit pot of blik
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise
- vers geknipte bieslook
- 2 eetlepels geroosterde pittenmix, zoals pijnboom-, zonnebloem en pompoenpitten
Zo bereid je het!
- Was de courgette. Verwijder de onder- en bovenkant.
- Snijd de courgette in formaat dikke frieten.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de courgette gaar.
- Haal uit de pan en leg op een stuk keukenpapier en laat zo afkoelen.
- Maak de dressing aan voor de rucola. Verdeel de rucola op een groot bord.
- Verdeel daarover de olijven.
- Verdeel dan de gele courgette erover.
- Maak van de zalm rolletjes en leg op de rucola.
- Haal de tonijn uit de pot en leg op de groenten.
- Klop de crème fraîche met een garde of mixer luchtig.
- Meng dan de mayonaise erdoor en verdeel dit over de salade.
- Strooi dan de geroosterde pittenmix erover.
- En dan...AAN TAFEL.
P.S. Wil jij er brood bij - koolhydraatarm volkoren broodje smaakt hier erg lekker bij.
Ga terug naar home via onderstaande link