Deze rösti smaakt heerlijk bij deze coleslaw koolsalade van paarse spitskool
Coleslaw koolsalade van paarse spitskool
Eet je groenten
En eet vooral groenten en fruit met kleur. Wissel daar ook mee af. Iedere dag hetzelfde eten is sowieso saai. Maar groenten en ook fruit met kleuren geven andere voedingsstoffen. Wil je er meer over weten. Klik dan hier.
Paarse spitskool
Paarse spitskool is geen rode kool. Het zijn beide wel sluitkolen. Maar spitskool is spits en rode kool is rond. De paarse spitskool vind ik zoeter smaken dan de groene spitskool. Daarom is deze ideaal voor salade.
Intrekken
Salade maken van kool moet je niet maken vlak voordat je het gaat eten. De kool moet zacht worden. Zie het als een soort van garing. Wanneer je het gaat maken en direct gaat eten kan het ook wat zwaar op de maag liggen. En dat is nou juist niet de bedoeling.
Minimaal één uur
Maak deze salade minimaal één uur voor je gaat eten. Nog beter is de dag ervoor. Alle smaken zitten er goed in. En je salade is precies lekker eetbaar. Ik heb gekozen voor sinaasappel in plaats van citroen. Er kwam al zuur genoeg bij. Het zuur was van de yoghurt en de witte wijnazijn. Snufje kaneel erdoor maakte het nog lekkerder. En de appel natuurlijk. Dus zoet en fris.
Maak deze salade minimaal één uur voor je gaat eten.
Wat heb je nodig?
- ½ paarse spitskool
- 2 sinaasappels
- 1 grote appel of 2 kleine appels
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels mayonaise
- snufje zout
- vers gemalen peper
- snufje kaneel
Zo bereid je het!
- Snijd de spitskool in dunne reepjes. Of gebruik een keukenmachine of mandoline.
- Doe in een schaal.
- Schil de sinaasappels zo dat het wit ook weg is. Knijp het sap uit de schillen direct boven de gesneden kool.
- Snijd de sinaasappel in stukken en vang zoveel mogelijk vocht op.
- Meng met je handen de sinaasappel door de kool en knijp zo nu en dan wat in de sinaasappel.
- Was de appel. Snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in repen. Meng met de kool.
- Voeg dan de yoghurt, wijnazijn, mayonaise en snuf zout toe.
- Meng met een lepel of met je handen.
- Laat dit minimaal één uur en maximaal één dag intrekken.
- Maal er peper naar smaak over en voeg wat kaneel toe.
- Omscheppen.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link