Deze rösti smaakt heerlijk bij deze coleslaw koolsalade van paarse spitskool
En eet vooral groenten en fruit met kleur. Wissel daar ook mee af. Iedere dag hetzelfde eten is sowieso saai. Maar groenten en ook fruit met kleuren geven andere voedingsstoffen. Wil je er meer over weten. Klik dan hier.
Paarse spitskool is geen rode kool. Het zijn beide wel sluitkolen. Maar spitskool is spits en rode kool is rond. De paarse spitskool vind ik zoeter smaken dan de groene spitskool. Daarom is deze ideaal voor salade.
Salade maken van kool moet je niet maken vlak voordat je het gaat eten. De kool moet zacht worden. Zie het als een soort van garing. Wanneer je het gaat maken en direct gaat eten kan het ook wat zwaar op de maag liggen. En dat is nou juist niet de bedoeling.
Maak deze salade minimaal één uur voor je gaat eten. Nog beter is de dag ervoor. Alle smaken zitten er goed in. En je salade is precies lekker eetbaar. Ik heb gekozen voor sinaasappel in plaats van citroen. Er kwam al zuur genoeg bij. Het zuur was van de yoghurt en de witte wijnazijn. Snufje kaneel erdoor maakte het nog lekkerder. En de appel natuurlijk. Dus zoet en fris.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.