Bietjes met couscous en feta

Maandag  14-12-2020

bietjes met couscous en feta

BIETJES MET COUSCOUS EN FETA


Voorgekookte bietjes

De couscous kook je gewoon. De bietjes zijn al voorgekookt en de feta komt ook uit een verpakking. De pittenmix heb je ook zo geroosterd. Ik had als kruidenmelange Baharat gebruikt. Deze mix is best pittig, dus wees voorzichtig met de dosering. Zelf vond ik het niet erg deze keer. Zeker niet met dit weer, dan kunnen we wel wat warmte gebruiken tenslotte.


Couscous koken

De couscous kook ik. Op een kleine pit. Ben je van de heet water en laten wellen methode. Ook goed. Zelf vind in de couscous lekkerder wanneer het goed is gekookt. De couscous heb ik gekocht in de Lidl en is biologisch. 


Baharat van Jonnie Boer

Deze mengeling heeft geen toegevoegd zout. Maar wel heel veel kruiden en specerijen. 

Deze mixen koop ik in de Albert Heijn en soms hebben de Jumbo en de Plus ze ook. 


Feta

Verderop deze pagina staat een foto van een verpakking van de feta die ik koop in de Lidl. Je ziet de oranje-gele rondje links staan. Dat betekend dat je echte feta hebt gekocht die wordt geproduceerd in Griekenland. Het is  nepfeta, die vaak witte kaasblokjes wordt genoemd. 


Zelf vind ik couscous lekkerder wanneer het goed is gekookt

Recept staat onder deze foto.

Bietjes met couscous en feta
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Witlof ham kaas uit de slowcooker

Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 150 gram couscous
  • 300 gram water
  • 1 eetlepel olie
  • ¾ eetlepel Baharat of meer als je van pittig houd
  • 1 verpakking voorgekookte bieten 
  • 2 eetlepels gemengde pittenmix (bestaat uit pompoenpitten, pijnboompitten en zonnebloempitten, deze heb ik gekocht in de Lidl)
  • 1 verpakking echte feta (zie foto op deze pagina)
  • 1 eetlepel verse koriander - gehakt
  • 1 eetlepel verse platte peterselie - gehakt
  • eventueel vers gemalen peper naar smaak





 

Zo bereid je het!


 

  1. Weeg de couscous en het water af in een pan. Zet op een kleine pit en houd in de gaten of het water niet te snel verdampt. Voeg anders wat extra water toe. 
  2. Verwarm de olie met de Baharat in een ruime pan. 
  3. Snijd ondertussen de bieten in blokjes. Doe in de pan bij de Baharat en zorg dat de bietenblokjes warm worden. 
  4. Doe de pittenmix in een koekenpan en rooster ze lichtbruin. Haal direct na het roosteren uit de pan. 
  5. Meng de gekookte couscous met bietjes. Verdeel dan over twee borden.
  6. Strooi op ieder bord twee eetlepels pittenmix. 
  7. Haal de feta uit de verpakking en verbrokkel het over de couscous. 
  8. Strooi de koriander en peterselie op de borden en maal er eventueel peper over. 
  9. En dan...AAN TAFEL!!







Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: