Broodje warm vlees Italian style

Broodje warm vlees Italian style

Broodje warm vlees Italian style


Sudderen maar. Het suddert niet alleen in mijn pannen, maar ook in mijn hoofd. En dat is goed. Laat maar lekker sudderen. Uiteindelijk komt het goed. Zo ook met dit broodje. Wie kent het niet dat broodje warm vlees. Alleen ik doe het natuurlijk weer eens anders dan anders.


Het is een beetje kliederen, maar dat maakt niet uit toch?! Kies niet voor al te mager vlees. Het mag best een beetje vet hebben. Dat maakt het allemaal nog lekkerder.


Wil je dit niet op een broodje eten, kook er dan pasta bij. Of polenta. Je kan ook het vlees nog kleiner snijden en dan met lasagne bladen in de oven doen. Bechamelsaus erop, bestrooien met kaas. In de oven en dan... AAN TAFEL!


Zo zie je maar. Eén recept met meerdere mogelijkheden. Trouwens, hoe je tomaten kan ontvellen en snijden zie je in de video hieronder. Eigenlijk zijn het foto's die ik heb samengevoegd en er een mp4 bestand van heb gemaakt.


Foodblog swap

Dit recept is uitgekozen door een foodblogger tijdens de maandelijkse foodblogswap. Zij heeft er haar eigen draai aangegeven. Hoe? Dat kan je lezen via de link. Haar website heeft de naam: gezin over de kook.



Wil je dit niet op een broodje eten, kook er dan pasta bij. Of polenta. 
Broodje warm vlees Italian style
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Pulled chicken Barbacoa

Nog zo'n heerlijke stoofschotel. Ook dit kan op een  broodje. 

Lekker pittig. Echt comfort food

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


  


  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ghee = geklaarde boter
  • 300 gram runderriblap
  • 4 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pak gezeefde tomaten = passata
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 5 vleestomaten
  • snuf zout
  • peper naar smaak



 

Zo bereid je het!



 

  1. Verwarm de olie en de ghee in een stoofpan. 
  2. Voeg het vlees toe en braad aan tot het bruin is. Haal het dan uit de pan.
  3. Pel de uien en snijd er snipper van. Doe in het achtergebleven bakvet en laat glazig bakken. Schrap gelijk wat aanbaksels los.
  4. Pel het teentje knoflook. Fijn snijden en bij de ui doen.
  5. Was de paprika. Halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Dit kan ook bij de ui in de pan. Omscheppen en rustig laten bakken.
  6. Doe het vlees terug in de pan bij de groenten.
  7. Voeg het laurierblaadje toe en de passata. Voeg ook een gelijk deel aan warm water toe.
  8. Strooi de keukenkruiden erbij.
  9. Alles omscheppen. Deksel op de pan, hittebron laag en laat het zolang mogelijk sudderen. Uurtje of drie. Of doe net als ik. Laat het 45 minuten sudderen en zet het dan in de moderne hooikist - de hooimadam.
  10. De dag erop is het meeste vocht weg en kan je het vlees in stukken scheuren met twee vorken. En dat is heel erg lekker op een vers broodje.
  11. En dan...AAN TAFEL!









Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: