05-12-2022
Spruiten met zoete aardappel
Test
In de Lidl zag ik een nieuw product. Misschien lag het er al eerder, maar voor mij was het nieuw. Dat wilde ik uittesten.
Geschoonde spruiten
Zoals je op de foto kan zien, gaat het om schone en gehalveerde spruiten met rode ui. Spruiten schoonmaken is werk. En soms komt dat niet uit. Maar wil je toch spruiten eten. Dan kan dit echt een uitkomst zijn. Ik heb er 2,69 euro voor betaald. Gemak kost altijd meer geld.
Zoete aardappel
Ik had in de voorraad nog een zoete aardappel liggen. Ik wist dat dit een heerlijke combinatie zou zijn. Ook bedacht ik dat het een 1 potgerecht kon worden. Dankzij de Russell Hobbs Multicooker. Uiteraard kan je dit ook in een gewone pan doen. Die werkwijze zal ik er ook bij plaatsen.
Gelukt
Ik had eerst de spekjes uitgebakken. Daarna de spruiten even omgeschept. Altijd lekkerder. En daarna de stukken zoete aardappel erbij. En koken maar. Ik zou het best nog eens kunnen kopen wanneer het er weer is. Het viel bij ons in de smaak. Je kan er zelf een stamppot van maken natuurlijk. Ik heb dit niet gedaan.
Verderop staat nog een foto van de multicooker en de gebruikte specerijenmelange.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 75 gram spekjes
- 1 zoete aardappel
- 500 gram spruiten met rode ui - of zelf schoongemaakte spruiten
- 1 eetlepel specerijenmengeling
- 300 milliliter water
- vers gemalen peper
- eventueel nog een klontje boter of wat olijfolie extra.
Zo bereid je het!
Multicooker bereidingswijze
- Zet de multicooker aan op aanschroeien (zie foto 1). Stel de timer in op 20 minuten.
- Wanneer de multicooker op temperatuur is, doen dan de spekjes erin en laat uitbakken zonder deksel. Wel in de buurt blijven.
- Als de spekjes bruin en knapperig zijn, voeg dan de zoete aardappel toe en de spruiten.
- Omscheppen en voeg het specerijenmengeling toe.
- Giet dan het water erbij.
- Zet de multicooker uit. En daarna weer aan. Schakel de kookfunctie in - foto 2. Stel de timer op 15 minuten.
- Check of de zoete aardappel gaar is.
- Schep uit de pan en breng op smaak met peper en wat boter of olie. Maar net wat jij het liefst eet of lekker vind.
Gewone pan of wok.
De stappen zijn hetzelfde. Alleen je moet bij het aanschroeien bij het fornuis blijven. Qua kooktijd zal het niet schelen.
Meer recepten met spruiten
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!