Dit was een test met een kruidenpasta. Lees het blog of het een succes was ja of nee.
Chili con carne met kip uit de slowcooker
Silvercrest slowcooker
Een slowcooker stond niet echt op mijn verlanglijst. Wat de oven kan, kan een slowcooker ook. Dat vind ik, maar is dat ook zo? Die oven die ik nu heb is niet zo nauwkeurig qua temperatuur dan die in mijn vorige huis. Daarnaast is het een grote oven. Handig voor een groot gezin, maar niet voor ons tweetjes. Ook heb ik een Hooimadam. Dat is een moderne en gezellige hooikist. Maar die werd een beetje mottig na zoveel jaren.
Bestellen maar
Na een korte speurtocht besloot ik dat de Silvercrest slowcooker uit de Lidl webshop voldoende was. Niet te klein, maar zeker niet te groot.
Eerste gebruik
Er zit een aardewerken schaal in. Best zwaar eigenlijk en zeker wanneer hij vol zit. Dus voorzichtigheid is geboden. Het voordeel vind ik wel, dat de schaal ook dienst kan doen als serveerschaal. Een aardewerken schaal staat mooier dan een pan tenslotte. De schaal op de foto is niet de schaal van de slowcooker. Dat is een Spaanse schaal. Maar voordat ik het apparaat kon gaan gebruiken moest ik hem twee keer 1 uur laten draaien met water. En dat heb ik ook gedaan natuurlijk.
Kippedijen
Ik had kippendijen zonder bot en vel gekocht. Biologische in de Lidl. In de koelkast nog een lading aan groente en ik dacht, daar kan ik mooi een chili con carne mee maken. Het smaakte zalig. Die slowcooker is, naast de airfryer, een geslaagde aanschaf. De oven kan het ook, maar de slowcooker kan het beter. ;-)
Wat de oven kan, kan een slowcooker ook. Dat vind ik, maar is dat ook zo?
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels olie
- 2 kippedijen zonder bot en vel - biologisch, ik had die van de Lidl
- 2 eetlepels Tex-Mex kruiden mengeling
- 2 rode uien
- 3 paprika's - stoplicht trio of gewoon één kleur
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 1 teentje knoflook
- 1 Spaanse peper - naar smaak
- 1 blikje tomatenstukjes + gelijke hoeveelheid water
- 2 eetlepels biologische groentebouillonpoeder
- 1 potje bruine bonen
- 1 avocado = optioneel
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een bakpan.
- Bestrooi de kippendijen met de kruiden mengeling en bak aan in de hete olie.
- Pel en snipper de uien.
- Haal de kip uit de pan en leg vast op de bodem van de slowcooker pan.
- Doe de ui in de pan en fruit aan op lage hittebron.
- Was de paprika's. Halveren, zaad en lijsten verwijderen. In blokjes snijden en bij de ui doen.
- Was de courgette en winterwortel.
- Verwijder lelijke uiteinden en snijd in blokjes. Doe bij de andere groenten in de pan.
- Pel het teentje knoflook en snijd in stukjes. Doe ook in de pan.
- Wanneer de groenten lichtbruin zijn- zie foto nummer 6, blus dan af met tomatenstukjes en het water.
- Voeg de bruine bonen toe.
- Laat het allemaal nog 10 minuten pruttelen.
- Schep dan over in de pan van de slowcooker.
- Leg er eventueel een geschilde avocado in stukjes op.
- Zet de slowcooker aan op high.
- Draai na een half uur terug naar medium.
- Draai na 4 uur terug naar low. Laat hem zo staan tot je gaat eten. Maar niet langer dan 1 uur.
- Het was lekker met de tortilla-chips.
- En dan....AAN TAFEL!!