Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen.
Omelet met boerenkool en pompoen
Zonder vlees
Voor diegene die moeite hebben met veel groenten eten is dit een heerlijk recept. Boerenkool, pompoen en tuinkers. Koolhydraatarm, zonder vlees en veel groenten.
Kleur op je bord
Pompoen is lekker, gezond en kleurrijk. De mooie kleur fleurt je bord gelijk op. Als je die zonnige kleur ziet krijg je toch al zin om het te eten. Uiteraard heb ik de pompoen een lekkere smaak gegeven.
Boerenkool gaar eten
Eet boerenkool liever niet rauw. Het kan maagklachten geven. Daarom heb ik de boerenkool kort gekookt. Wist je trouwens dat boerenkool aardig wat calcium bevat? Echt een reden om deze wintergroente regelmatig op het menu te zetten. Daarom dit recept voor de variatie
Tuinkers
Soms zie ik in de Lidl en andere supermarkten spruitgroenten, zoals tuinkers. Maar misschien ken je ook de alfalfa of rode kool spruitgroenten. Koop ze en doe ze op je boterham of net als ik heb gedaan, over een omelet. Het is mini-groenten en is heel erg gezond. Met een kleine aanpassing verhoog je je groenteconsumptie. Hoe fijn is dat?
Wist je trouwens dat boerenkool aardig wat calcium bevat?
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Voor de pompoen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- ½ pompoen
Voor de omelet
- 250 gram boerenkool van de stronk
- 6 kleine of 4 grote eieren
- 2 eetlepels water
- vers gemalen peper
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 50 gram Gorgonzola of roomkaas
- 2 eetlepels olie
Voor de garnering
- ¼ bakje tuinkers
Zo bereid je het!
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Doe de olie in een kom. Strooi de Ras el Hanout erin. Omroeren en laten staan.
- Maak de pompoen schoon. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Leg de parten naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk met de olie. Zet de timer op 20 minuten. Draai de parten na die tijd om en bestrijk weer met de olie. Laat weer 20 minuten garen.
- Spoel de boerenkool schoon. Ris van de stronk en laat uitlekken. Breng water aan de kook en kook hier de boerenkool in, ongeveer 7 minuten. Afgieten en direct afspoelen met koud water. Laat uitlekken.
- Klop 3 of 2 eieren los in een kom met 1 eetlepel water. Maal er peper naar smaak over en doe ½ eetlepel gedroogde oregano erbij. Meng goed door.
- Voeg dan de helft van de gekookte boerenkool erbij. En de helft van de Gorgonzola in stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan.
- Giet deze portie eimengsel in de koekenpan. Draai de pan wat in de rondte zodat het ei zich goed kan verspreiden.
- Wanneer de bovenkant van het omelet droog is, Laat dan uit de pan glijden op een bord.
- Houdt warm in een warme oven.
- Herhaal stap 5 t/m stap 10 voor de tweede omelet.
- Leg de omeletten op 2 borden, verdeel de pompoen en het tuinkers over de borden.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link