Omelet met boerenkool en pompoen

25-01-2021

Omelet met boerenkool en pompoen


Omelet met boerenkool en pompoen

Omelet met boerenkool en pompoen


Zonder vlees

Voor diegene die moeite hebben met veel groenten eten is dit een heerlijk recept. Boerenkool, pompoen en tuinkers. Koolhydraatarm, zonder vlees en veel groenten.


Kleur op je bord

Pompoen is lekker, gezond en kleurrijk. De mooie kleur fleurt je bord gelijk op. Als je die zonnige kleur ziet krijg je toch al zin om het te eten. Uiteraard heb ik de pompoen een lekkere smaak gegeven.

 

Boerenkool gaar eten

Eet boerenkool liever niet rauw. Het kan maagklachten geven. Daarom heb ik de boerenkool kort gekookt. Wist je trouwens dat boerenkool aardig wat calcium bevat? Echt een reden om deze wintergroente regelmatig op het menu te zetten. Daarom dit recept voor de variatie


Tuinkers

Soms zie ik in de Lidl en andere supermarkten spruitgroenten, zoals tuinkers. Maar misschien ken je ook de alfalfa of rode kool spruitgroenten. Koop ze en doe ze op je boterham of net als ik heb gedaan, over een omelet. Het is mini-groenten en is heel erg gezond. Met een kleine aanpassing verhoog je je groenteconsumptie. Hoe fijn is dat?

 Wist je trouwens dat boerenkool aardig wat calcium bevat?

Recept staat onder deze foto.

Omelet met boerenkool en pompoen

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bloemkoolfrittata uit de Philips Airfryer XXL Kha

Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


Voor de pompoen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • ½ pompoen
Voor de omelet
  • 250 gram boerenkool van de stronk
  • 6 kleine of 4 grote eieren
  • 2 eetlepels water
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 50 gram Gorgonzola of roomkaas
  • 2 eetlepels olie
Voor de garnering
  • ¼ bakje tuinkers

















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  2. Doe de olie in een kom. Strooi de Ras el Hanout erin. Omroeren en laten staan. 
  3. Maak de pompoen schoon. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten. Leg de parten naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk met de olie. Zet de timer op 20 minuten. Draai de parten na die tijd om en bestrijk weer met de olie. Laat weer 20 minuten garen. 
  4. Spoel de boerenkool schoon. Ris van de stronk en laat uitlekken. Breng water aan de kook en kook hier de boerenkool in, ongeveer 7 minuten. Afgieten en direct afspoelen met koud water. Laat uitlekken. 
  5. Klop 3 of 2 eieren los in een kom met 1 eetlepel water. Maal er peper naar smaak over en doe ½ eetlepel gedroogde oregano erbij. Meng goed door. 
  6. Voeg dan de helft van de gekookte boerenkool erbij. En de helft van de Gorgonzola in stukjes. 
  7. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan.
  8. Giet deze portie eimengsel in de koekenpan. Draai de pan wat in de rondte zodat het ei zich goed kan verspreiden.
  9. Wanneer de bovenkant van het omelet droog is, Laat dan uit de pan glijden op een bord.
  10. Houdt warm in een warme oven.
  11. Herhaal stap 5 t/m stap 10 voor de tweede omelet. 
  12. Leg de omeletten op 2 borden, verdeel de pompoen en het tuinkers over de borden. 
  13. En dan...AAN TAFEL!!












Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: