Rösti met een makkelijke en snelle salade

16-02-2022

Rösti met een makkelijke en snelle salade



Rösti met een makkelijke en snelle salade

Rösti met een makkelijke en snelle salade



Kant en klaar of zelf maken

Rösti wordt vaak kant-en-klaar gekocht. Even in de oven of airfryer en dan aan tafel. Maar het is zo makkelijk zelf te maken.

In het recept op deze pagina heb ik de rösti wat uitgebreider gemaakt. Met spekjes en feta. Deze rösti kan je natuurlijk vaker maken. Zo blijf je lekker variëren. De salade erbij maakte er een complete maaltijd van. Terwijl de rösti staat te garen, maak je de salade. Je kan de rösti ook 's morgens of de avond van te voren maken.

Oostenrijk en Zwitserland

Rösti is een gerecht wat je in Zwitserland en Oostenrijk vaak op een menukaart ziet staan. Het is ook een heerlijk bijgerecht. In Zwitserland werd het vroeger vaak als ontbijt gegeten.


Wintersporters

En misschien eten de oudere mensen het nu nog op dat tijdstip. In Nederland wordt het ook gegeten. Veel mensen hebben het ontdekt hun skivakanties. Het is ook een makkelijk recept.


Airfryer

Opwarmen kan in de oven of airfryer. Altijd handig wanneer je een drukke dag hebt. De rösti kan je ook invriezen. Laat het niet langer dan één maand in de vriezer. Maar ik weet zeker dat het snel op is. Want het is gewoon echt lekker.



Opwarmen kan in de oven of airfryer.

Recept staat onder deze foto.

Rösti met een makkelijke en snelle salade

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 75 gram bacon in stukjes
  • 2 middelgrote aardappelen (vastkokend)
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 150 gram echte feta
  • een paar slagen uit de pepermolen
  • 2 eetlepels olie, kan ook ghee zijn
  • 150 gram rucola
  • 250 gram mini-tomaten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 theelepel mosterd (smaak naar eigen keuze)
  • 1 eetlepel witte balsamico-azijn
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout naar smaak en peper
  • eventueel wat honing


















 

Zo bereid je het!




  1. Bak de bacon knapperig en bruin. Schep uit de pan en laat afkoelen op een vel keukenpapier.
  2. Schil de aardappelen, wassen en drogen.
  3. Pel de ui. Rasp de aardappelen en ui grof op een handrasp of gebruik de grove plaat van een keukenmachine. Doe het mengsel in een mengkom.
  4. Klop het ei los, maar niet schuimig en voeg toe aan het geraspte aardappel-ui-mengsel.
  5. Voeg de gedroogde oregano toe.
  6. Druk uit de feta zoveel mogelijk vocht en verkruimel boven de kom met de rösti. Meng goed door.
  7. Voeg de bacon toe en meng ook goed door.
  8. Verwarm de olie of ghee* in een niet te grote koekenpan. Leg al rauwe rösti erin. Maak er één grote koek van.
  9. Leg er de eerste 20 minuten het deksel er schuin op. Laat op getemperde hittebron bakken.
  10. Draai de rösti-koek om met behulp van een bord of deksel.
  11. Laat nog eens 20 minuten bakken, met het deksel er schuin op. Check zo nu en dan. Na die tijd de rösti in porties verdelen en nog eens 10 minuten bakken.
  12. Terwijl de rösti staat te bakken kan je mooi de salade samenstellen
  13. Was de rucola eventueel. Drogen en doe in een kom.
  14. Was de tomaten, drogen en in parten of plakjes snijden. Meng met de rucola.
  15. Klop de mosterd los met de azijn en wat zout. Voeg er dan geleidelijk de olie aan toe. Blijf kloppen. Proef en voeg eventueel wat honing toe.
  16. Meng met de rucola en tomaten.
  17. Schep de salade op twee borden. Verdeel de rösti erover.
  18. En dan...AAN TAFEL!!


*Ghee is geklaarde boter. Vaak vind je dit in de Turkse of Marokkaanse supermarkten. Maar ook in natuurvoedingswinkels.


















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: