Groene asperges met paling, pasta en geitenkaas
Paling
Bij de viswinkel zag ik paling liggen. Het was heel lang geleden dat ik dat had gegeten. Daar moest verandering in komen.
Vergeten
Ik had het plan om het op de boterham te doen met de lunch. Maar was het glad vergeten. Iets met chemobrein, of gewoon onhandigheid.
Vergeten geitenkaas
Bij de kaaswinkel had ik verse geitenkaas gekocht. Ook vergeten om op brood te doen.
Het moest niet gekker worden
Ik dacht, het moet echt niet gekker gaan worden met dat vergeten. Met de paling en geitenkaas bedacht ik dit gerecht. De schelpenpasta gaf de juiste vulling aan de maaltijd.
Ansjovis
Wat je niet ziet is de ansjovis die ik eerst heb laten smelten. Pas daarna heb ik de groene asperges in de pan gedaan. Beetje bij beetje afblussen met het kookvocht van de pasta. En zo werden de asperges lekker gaar.
Ik dacht, het moet echt niet gekker gaan worden met dat vergeten.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 200 tot 250 gram ongekookte pasta
- 4 halve ansjovisjes op olie
- 1 puntpaprika
- 1 bos = ongeveer 500 gram groene asperges
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 100 gram gerookte paling
- 100 gram geitenkaas
- peper en zout naar smaak
Zo bereid je het!
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de ansjovisjes op laag vuur smelten in een ruime koekenpan.
- Was de paprika. Drogen en halveren. Verwijder het zaad en de -lijsten. Snijd in niet te kleine stukken.
- Roer door het ansjovis.
- Was de paprika. Breek een stuk van de onderkant af. Dat is te houtig om te eten.
- Snijd dan de asperges in drieën. Doe de stukken dan in de koekenpan bij ansjovis/paprika.
- Voeg eventueel wat olie toe.
- Voeg een soep-opscheplepel kookvocht bij de asperges. Omscheppen en laat het vocht verdampen. Doe dit nog ongeveer 2 tot 3 keer. Net zolang tot de asperges gaar zijn.
- Giet dan de pasta af en doe terug in de kookpan.
- Meng de crème fraîche erdoor samen met de gedroogde oregano.
- Voeg eventueel nog wat olie toe.
- Meng de asperges door de pasta.
- Schep over in een serveerschaal.
- Snijd de paling in stukken en verdeel over de pasta.
- Verbrokkel de geitenkaas erover.
- Maal er naar smaak peper over en voeg eventueel nog wat zout toe.
- En dan...Aan tafel!!
Ben jij ook zo dol op delen net als ik? Deel dan dit gratis recept met je vrienden.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden. Deze flyers maak ik in Canva. Klik hier en neem een kijkje op deze website.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Aspergerecepten
Zoek jij meer recepten met asperges. Dan zit je hier goed. Ik heb van mijn recepten die eerder zijn geplaatst op deze website een E-zine gemaakt. Die kan je gratis downloaden.
En natuurlijk heb jij vrienden die dol zijn op asperges en dringend op zoek naar nieuwe recepten. Geef ze dan de link naar dit blog. Of deel deze pagina op facebook. Daar maak je nieuwe vrienden mee!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!