oud brood quiche

Donderdag 12-11-2020

Oud brood quiche

Oud brood quiche


Zacht prijsje

Met de too good to go app ben ik gestopt.  Die koopjes vond ik prima, want groenten en fruit zijn te duur. Dat komt door de BTW. Het zou fijn zijn als dat verdwijnt. En weggooien is zonde. Wat ik nu wel regelmatig doe. Ik kijk in de winkel tijdens het boodschappen wat afgeprijst is.


Brood

Zo kijk ik iedere vrijdag in de Lidl of er brood in een blauwe bak ligt. Dat brood is niet langer houdbaar, maar mag nog wel worden verkocht. Het moet die dag op. Dat doe ik niet natuurlijk. Ik leg het in de vriezer.


Zes sneetjes

Wij eten niet veel. Precies voldoende. Iedere dag haal ik zes sneetjes brood uit de  vriezer. Drie voor meneer en drie voor mij. Precies genoeg dus. Dat betekend dat we een week doen met brood voor 25 cent.


Restverwerking

Soms heb ik ook witbrood. Lekker voor het weekend. Maar het liefst heb ik volkoren brood. Van dat witte brood had ik nog sneetjes over en dat heb ik gebruikt voor deze oud brood quiches. Ook leuk om te geven als je visite krijgt. 


 Iedere dag haal ik zes sneetjes brood uit de  vriezer.

Recept staat onder deze foto.

Oud brood quiche
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Cottage pie uit de slowcooker en de Airfryer

Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 zoete rode puntpaprika
  • Worcestershiresaus
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 12 sneden oud brood
  • 2 eieren
  • 50 milliliter kookroom
  • 100 gram blauwe kaas, smaak naar keuze
  • vers gemalen peper





 

Zo bereid je het!


 

  1. Verwarm de oven voor op 180°Celsius.
  2. Verwarm de olie in een bakpan en fruit de ui op getemperde hittebron. 
  3. Veeg of borstel de champignons schoon, verwijder lelijke onderkant van het steeltje en snijd de champignons in vieren. 
  4. Voeg bij de gefruite ui.
  5. Was de paprika. Verwijder zaad en -lijsten. Snijd in blokjes. Doe in de pan bij de champignons. 
  6. Als de paprika zacht is, voeg dan een paar druppels Worcestershiresaus toe.
  7. Strooi de tijm erover en schep alles om.
  8. Mengsel in een kom doen en een beetje laten afkoelen. 
  9. De sneetjes brood fungeren als quiche-vorm. 
  10. Om de maat te nemen, spreid dan een papieren muffinvorm helemaal uit.
  11. Kies een passende uitsteker - kan een glas of beker zijn. Steek 12 bodems uit. 
  12. Leg in een muffinbakblik die je een beetje hebt ingevet. Dus het brood wat in.
  13. Klop de eieren los met de room en schep het champignonmengsel erdoor.
  14. Verdeel over de vormpjes. 
  15. Leg in iedere quiche wat blauwe kaas en maal er naar smaak peper over. 
  16. Bak de quiches 25 minuten. 
  17. En dan...AAN TAFEL!!







Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: