Of rode bieten. Als ik aan mijn moeder vroeg wat eten we vandaag? Zei zij altijd krootjes. Ik wist dus heel lang niet anders dat ze zo heette. Later ging ik bij een plaatselijke supermarkt werken op zaterdag, op de groente afdeling en daar leerde ik dat ze ook bietjes heten. Mij maakt het niet uit hoe je ze noemt. Lekker zijn ze wel. Althans, dat vinden manlief en ik.
In de vriezer lag nog een grote biet. In de koelkast gezet om rustig te laten ontdooien. En zo had ik ook rustig de tijd om na te denken wat ik er van ging maken. Graag bedenk ik zelf variaties. Maar dat weten mijn vaste volgers allang.
Ik ging bij mezelf te rade. Welk gerecht heb of had ik nog nooit gemaakt. Het antwoord kwam snel oppoppen. Dat was namelijk een spread of dip van bieten. Helemaal hip en van deze tijd. Ik had voordat ik ziek werd een kleine hakmolen gekocht van de Lidl. Naast een blender en een staafmixer leek mij dit erg handig. Compact, snel te pakken en goed schoon te maken. De kom is van glas en dat vind ik ook fijn. Nou heeft glas ook een één nadeel. Het is breekbaar. Manlief haalde de kom na één keer te hebben gebruikt uit de vaatwasser -en zetten hem vakkundig naast het aanrecht. Ai, dat was zonde. Geen nood, een nieuwe besteld. Nu heb ik dus een reserve motor in de kast. Zoals er wordt gezegd-elk nadeel heeft ook een voordeel.
Soms wordt het hummus van biet genoemd. Dan zitten er kikkererwten in en tahini. Dat wilde ik niet. Ik wilde het koolhydraatarm houden. Erbij heb ik wrappuntjes gegeven. Maar je kan ook toast maken van koolhydraat-arm brood. Maar net wat jij het liefste eet.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Dat was namelijk een spread of dip van bieten.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!