20-06-2022
Aubergine dip
Aubergine in de aanbieding
Regelmatig is de aubergine in de aanbieding in de Lidl. Twee voor één euro is een koopje. Dus dan koop ik ze ook regelmatig.
Bedenk een recept
Zelf vind ik het een lekkere groente en manlief ook. Maar het is wel een groente die bewerking nodig heb. Rauw eten is geen optie en zeker niet lekker. Ik bedenk regelmatig iets met aubergine. Kijk maar hiernaast of hieronder voor meer recepten met deze groente.
Aubergine dip
Je kent vast Baba ganoush wel, dat is ook een aubergine-dip. Ook erg lekker. Dat maak je ook met gare aubergine. Oorspronkelijk wordt de aubergine eerst geroosterd op houtskool. Die houtskool geeft al een smaak aan de aubergine. En dan gaan er nog eens wat smaakmakers door. Mijn aubergine heb ik eerst gegaard in de Airfryer XXL. Er zit dan geen houtskoolsmaak aan. Dat heb ik opgelost met gerookte paprikapoeder die pittig was.
Chopper of hakmolen
In de Lidl had ik onderlaatst een chopper of hakmolen gekocht. Echt handig ding. Niet te groot en met een glazen kan. De aubergine dip was echt lekker zacht en zalvig. Daar houden wij van. En de hakmolen is makkelijk schoon te maken. Helaas was de chopper geen lang leven beschoren. Nu gebruik ik mijn blender maar weer. Het kan ook met een staafmixer of keukenmachine.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 aubergine
- olie - sprayfles
- 1 avocado
- 6 eetlepels Griekse, dikke yoghurt
- sap van 1 limoen
- ½ eetlepel tahini
- 50 milliliter water
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- verse platte peterselie
- verse munt of 1 theelepel gedroogde muntblaadjes
- Peper en zout naar smaak
Zo bereid je het!
- Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruislings op meerdere plekken in.
- Spray de olie erop.
- Gebruik je de airfryer, leg dan de aubergine met het vruchtvlees op de grillplaat. Stel de timer in op 165° Celsius en de timer op 20 minuten.
- Haal de aubergine er dan uit. Leg de helften met het vruchtvlees tegen elkaar aan en pak in met aluminiumfolie. Laat zo afkoelen.
- Haal de aubergine uit de folie en verwijder met een lepel het vruchtvlees.
- Doe het vruchtvlees in een blender, hakmolen of gebruik een staafmixer of alles fijn te maken.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe bij de aubergine.
- Voeg nu alle overige ingrediënten bij de aubergine.
- Hak of maal alles fijn.
- En dan aan tafel!!
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Ben jij ook dol op aubergine en wat maak je ermee?
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!