Ik had me aangemeld op Instagram voor de swiepswoepswap. Daar werd ik door bakken met Lisanne gekoppeld aan de site van duizenden1dag
Ik zag een tabblad met rijstrecepten. Daar keek ik op en zag direct een flink aantal recepten van risotto. Altijd fijn om wat te kiezen te hebben uit goede recepten.
Ook zag ik voorbeelden om risotto in de oven te bereiden. Die kon ik al. Hardstikke handig voor drukke mensen. Je hoeft er amper naar om te kijken. Nou gebruik ik mijn oven nog maar heel weinig. Meer doe ik in de Philips Airfryer XXL. Handig omdat het vooral compact is en minder stroom gebruik dan mijn oude oven.
Deze multicooker heeft veel functies. Waaronder rijst koken. Deze functie heb ik vaak gebruikt, maar de rijst koekte teveel aan. Aangezien ik de Russell multicooker ook gebruik om te roerbakken of te koken, bedacht ik dat ik risotto zou kunnen maken. En dat is goed gelukt. Heb eerst op aanschroeien gezet en later op koken. Verderop deze pagina zie je de foto's van het dashboard van de multicooker met pijltjes naar de functies die ik heb gebruikt. Het was zeer geslaagd. Misschien niet zoals de Italianen het lekker vinden. Maar wij wel en dat is toch belangrijk.
In de Turkse supermarkt had ik weer eens ingelegde, gezouten citroenen gekocht. In eerste instantie had ik ingelegde zure citroenen. Lijken mij ook lekker, maar dan in een salade. Het is dus opletten welke je koopt.
Van de ingelegde citroenen eet je alleen de schil. Het vruchtvlees gooi je weg. Soms kan je lezen dat je de ingelegde gezouten citroen moet afspoelen. Dat is aan jou. Ik laat het achterwege.
Normaal gesproken wordt risotto-rijst eerst afgeblust met een alcohol. Denk aan witte wijn. Maar man en en ik zijn gestopt met alcohol. Mijn oncoloog heeft het afgeraden. En ondanks dat de meeste alcohol verdampt, laat ik het achterwege. En wat denk je, het kan ook zonder. Helemaal top toch?!
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Daar keek ik op en zag direct een flink aantal recepten van risotto
Wat heb je nodig?
Mijn tip:
Snijd eerst alle groenten in stukjes voordat je het apparaat aanzet! Het aanschroeien gaat namelijk erg snel.
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!