Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet.
Kabeljauwschotel uit de Philips Airfryer XXL
Vis op vrijdag
Dit blog plaats ik op maandag. En waarom niet op vrijdag? Dat zit zo. Afgelopen vrijdag heb ik dit gegeten.
Plannen
Omdat ik weet dat veel mensen hun boodschappen plannen, of bestellen plaats ik het vandaag. Zeker wanneer je het vrijdag of zaterdag wilt eten.
Dagen van de week
Zelf vind ik het leuk om op bepaalde dagen gerechten te eten. Op maandag vleesloos, woensdag is vaak gehaktdag, dinsdag is Aziatische dag. En vrijdag is dus visdag.
Vis in de vriezer
Ik had nog kabeljauw in de vriezer. En daar wilde ik een ovenschotel mee maken. Ik dacht een ovenschotel, gekkie. Dat ga je natuurlijk in de airfryer doen. Soms moet ik er nog even aan wennen dat dit apparaat zo veelzijdig is. En dat ik hem heb. Het is gelukt en het was zeer smaakvol.
Ga met je muis of aanwi
Zelf vind ik het leuk om op bepaalde dagen gerechten te eten.
Recept is voor twee personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode paprika
- 2 preien
- vers gemalen peper
- flinke snuf sumak (zie foto hieronder met tekst wat sumak is)
- 3 eieren
- 75 gram crème fraîche
- flinke hand verse, fijngesneden dille
- 2 moten kabeljauw
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een ruime koekenpan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de koekenpan en laat rustig glazig bakken.
- Was de paprika. Halveren en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd in repen en dan in stukjes. Doe gelijk bij de ui in de koekenpan.
- Maak de preien schoon. Klik hier hoe ik dat doe.
- Snijd in stukjes en doe ook in de koekenpan.
- Maal er naar smaak peper over.
- Voeg de sumak toe en laat de groenten rustig gaar bakken.
- Breek de eieren boven een kom.
- Voeg de crème Fraîche toe.
- Klop de eieren los en meng alles goed.
- Voeg de dille toe en meng door.
- Doe de gare groenten in een passende schaal.
- Leg daarop de kabeljauwfilets.
- Giet het eimengsel erover.
- Zie foto voor de instellingen van de airfryer. Je kabeljauw wordt precies gaar genoeg en het eimengsel vast is geworden en gesouffleerd.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link
Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website
Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?!
Dank je wel!
Delen mag, graag zelfs...
Even een opmerking.
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas.
#nospon
Mijn insta-foto's
Mijn insta-foto's