Dit is een andere versie van mijn rösti met zoete aardappel. Deze is zonder kaas ertussen.
Lekker veggie Gyros
Lekker veggie
En weer een test. Deze keer de lekker veggie gyros. De lekker veggie producten zijn te koop in de Jumbo.
Gyros
Gyros wordt oorspronkelijk gemaakt van varkensvlees. Het vlees wordt geroosterd aan spiezen en geserveerd met een broodje en tzatziki of gewoon yoghurt.
Fastfood
Gyros wordt als fastfood gegeten. Best lekker fastfood - toch? Ik vind fastfood ook soms best lekker. Soms heb ik, net als iedereen, zin in een soort van snelle en simpele hap.
Griekse yoghurt
En ondanks dat het fastfood is en veggie, heb ik er toch iets extra's van gemaakt en bijgemaakt. Deze keer een komkommer-yoghurtsaus. Of tzatziki op mijn manier. Wel met echte Griekse yoghurt. Hieronder kan je de foto zien van de Griekse yoghurt die ik heb gebruikt. Ook te koop in de Jumbo. Misschien ook in de andere supermarkten. In ieder geval niet in de Lidl.
Wel met echte Griekse yoghurt.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels olie
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 puntpaprika's in verschillende kleuren
- 1 verpakking lekker veggie Gyros
- 2 kleine smaakkomkommers
- 1 verpakking echte Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- vers gemalen peper
- 1 eetlepel verse platte peterselie
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse munt
- halve citroen
- 4 volkoren Griekse pitabroodjes
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een koekenpan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de olie en laat rustig bakken.
- Pel en snipper de knoflook. Doe bij de ui.
- Was de paprika's. Halveren. Zaad en zaadlijsten verwijderen. Snijd dan in stukjes en doe bij de ui in de pan.
- Omscheppen en rustig laten bakken.
- Wanneer de groenten zacht zijn voeg dat de Gyros toe.
- Was de komkommers en snijd in stukjes.
- Doe de yoghurt in een kom en schep de stukjes komkommers erdoor.
- Pel het teentje knoflook en plet met een mes en maak fijn. Of pers uit met de knoflookpers.
- Hak de peterselie, de koriander en munt fijn. Roer door de yoghurt.
- Pers de citroen uit en roer ook door de yoghurt.
- Serveer met warme pitabroodjes.
- En dan...AAN TAFEL.
Klik op de button hiernaast om de tekst van het recept te downloaden.
Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.