Pulled chicken barbacoa

pulled chicken barbacoa

Pulled chicken barbacoa

met zoete aardappel en gekookte bloemkool



Ik zag in de Jumbo nieuwe smaakmakers. Fair trade en zonder zout en zo. Gewoon met kruiden en specerijen. En wat nog mooier was. De hoeveelheid in de verpakking is voldoende voor twee tot drie personen. En ondanks dat ik niet graag pakjes gebruikt heb ik het gekocht. Iemand moet het proberen tenslotte.



Eerlijk: het viel niet tegen. Dat is voor herhaling vatbaar. En ja, er zit zout in. Maar het staat niet als eerste genoemd. Wel uien, dat betekend dat daar het meeste van in zit. De verpakking is er heel duidelijk over.



In plaats van suddervlees heb ik, zoals de titel al aangeeft, kip gebruikt. Hiervoor heb ik kippendij gekozen. Dat is lekkerder dan filet. Het is steviger en daarom ideaal om mee te stoven. En in plaats van roomboter heb ik ghee oftewel geklaarde boter gebruikt.



De combinatie met de zoete aardappel en de bloemkool viel hier goed in de smaak. Het voordeel van deze smaakmakers is dat je weer kan variëren. Hoe leuk en lekker is dat?



Of het echt de originele Mexicaanse keuken is. Geen idee. Lekker was het wel. 


Of het echt de originele Mexicaanse keuken is. Geen idee. Lekker was het wel. 
Pulled chicken barbacoa
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Courgetti met zoete aardappel en geitenkaas

Nog zo'n lekker gerecht met zoete aardappel. Zo op tafel. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 


  • 1 zoete aardappel
  • 1 stuk aluminiumfolie voor de aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ghee - geklaarde boter
  • 1 ui
  • 2 kippendij-filets
  • 1 verpakking Mexicaanse barbacoa
  • 500 milliliter kokend water
  • 1 grote of een halve kleine bloemkool
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel platte peterselie



 

Zo bereid je het!



 

  1. Warm de oven voor op 180°Celsius.
  2. Boen de aardappel schoon. Prik in met een vork op diverse plekken.
  3. Leg de aardappel op het stuk aluminium folie en smeer in met olie. Vouw dicht en leg in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en zet de timer op 45 minuten. Snijd na die tijd de aardappel doormidden. Check of hij helemaal gaar is. Zo niet. Vouw de helften tegen elkaar aan. En vouw het aluminiumfolie er omheen. Zet de timer op 15 minuten.
  4. Verwarm ondertussen de ghee in een hapjespan.
  5. Pel de ui en bak in de hete ghee glazig.
  6. Leg de kip erbij en braad ook aan.
  7. Doe de kruidenpasta erbij en roer om.
  8. Voeg het kokend water toe. Draai het vuur laag en laat rustig sudderen. Check zo nu en dan of het water niet verdampt is.
  9. Maak de bloemkool schoon. Wassen en kook gaar naar eigen smaak. Beetgaar of minder beetgaar.
  10. Afgieten en maal er de peper over. Houd warm.
  11. Leg op ieder bord een halve zoete aardappel. Prak hem met een  aardappelstamper wat platter en uit elkaar.
  12. Trek van de gare kip, met twee vorken, draden.
  13. Verdeel de kip over de zoete aardappel.
  14. Schep dan de bloemkool erbij.
  15. Verdeel de saus.
  16. Snijd de peterselie wat kleiner en verdeel dat ook over de borden.
  17. En dan...AAN TAFEL!









Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Recepten pagina


Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.


Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: