Nog zo'n lekker gerecht met zoete aardappel. Zo op tafel.
Ik zag in de Jumbo nieuwe smaakmakers. Fair trade en zonder zout en zo. Gewoon met kruiden en specerijen. En wat nog mooier was. De hoeveelheid in de verpakking is voldoende voor twee tot drie personen. En ondanks dat ik niet graag pakjes gebruikt heb ik het gekocht. Iemand moet het proberen tenslotte.
Eerlijk: het viel niet tegen. Dat is voor herhaling vatbaar. En ja, er zit zout in. Maar het staat niet als eerste genoemd. Wel uien, dat betekend dat daar het meeste van in zit. De verpakking is er heel duidelijk over.
In plaats van suddervlees heb ik, zoals de titel al aangeeft, kip gebruikt. Hiervoor heb ik kippendij gekozen. Dat is lekkerder dan filet. Het is steviger en daarom ideaal om mee te stoven. En in plaats van roomboter heb ik ghee oftewel geklaarde boter gebruikt.
De combinatie met de zoete aardappel en de bloemkool viel hier goed in de smaak. Het voordeel van deze smaakmakers is dat je weer kan variëren. Hoe leuk en lekker is dat?
Of het echt de originele Mexicaanse keuken is. Geen idee. Lekker was het wel.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.
Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.