Zoek je nog een bijgerecht? Dan is dit zeker een kanshebber. Lekker bij de gourmet of bij de mosselen. Of waar jij stokbrood en kruidenboter bij wilt eten.
Bladerdeegrolletjes met beenham
Lekkers maken voor ons tweetjes
Ik wilde wat lekkers maken voor ons tweetjes. Dus ik ging op zoek naar ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. Bladerdeeg, handig om in de vriezer te hebben. Ham, deze keer was het beenham.
Beenham
Heerlijke grote plakken, met een vetrandje. En geitenkaas. De geitenkaas was van die zogenaamde saladebolletjes. Met dit recept laat ik zien dat je ze niet alleen door de salade hoeft te doen.
Smaakmakers op voorraad
Mosterd en gedroogde Italiaanse kruiden zijn ook zo handig om op voorraad te hebben. Waarom zou je denken? Simpel! Je brengt snel je gerechten ermee op smaak. Een lepeltje mosterd door je jus. Wat gedroogde kruiden in een tomatensaus. Heerlijk allemaal.
Beide heb ik gebruikt voor deze rolletjes.
Snel gemaakt
Met dit recept wil ik laten zien dat je niet veel nodig hoeft te hebben om iets lekkers op tafel te zetten. Precies genoeg is het. Zelf hanteer ik de regel: overdaad schaadt. En ik heb een hekel aan eten weggooien. Dat vind ik zo zonde.
Ham, deze keer was het beenham.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 4 velletjes roomboterbladerdeeg
- 2 eetlepels mosterd (smaak en soort naar keuze)
- 2 grote plakken (Belgische) beenham
- 2 eetlepels geitenkaasbolletjes
- 1 ei
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
Zo bereid je het!
- Laat de velletjes bladerdeeg onder een vochtige doek ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
- Als het bladerdeeg is ontdooit, begin dan met opbouwen.
- Besmeer eerst met de mosterd.
- Verdeel dan de ham over de bladerdeeg.
- Leg er wat geitenkaasbolletjes op. (Bewaar wat voor de decoratie).
- Klop het ei los en smeer de randen ermee in van de bladerdeeg.
- Rol het deeg op.
- Snijd iedere rol in 4 plakken.
- Leg ze met de platte kant naar beneden en druk ze een beetje in.
- Leg er eventueel nog wat geitenkaasbolletjes op, voor het zicht.
- Bestrijk iedere plak met het losgeklopte ei en bestrooi met de Italiaanse keukenkruiden.
- Zet in de oven en stel de timer in op 18 minuten. Check of het mooi bruin is, niet geef het nog 2 minuten in de oven.
- En dan...AAN DE BORREL OF FRISDRANK.
Ga terug naar home via onderstaande link