Panna cotta met aardbeiensaus

09-07-2022

Panna cotta met aardbeiensaus

Dit recept heb ik op 24-01-2015 op een andere blogsite gepubliceerd.


Aardbeientijd

Hoe lekker zijn aardbeien. Op brood en uit het handje, beide lekker. Maar je kan er meer mee.


Overrijp

Wanneer je de aardbeien nu koop, zijn ze vaak al rijp. Eenmaal binnen dan rijpen ze als een malle door en zijn ze overrijp. Niet weggooien. Zolang ze nog eetbaar zijn, kan je er een heerlijke saus mee maken.


Zuivel

Voor deze panna cotta heb ik room en sojamelk gebruikt. Het dessert komt oorspronkelijk uit Italië. De betekenis is gekookte room. Gewone room wel te verstaan. Maar je kan hier ook sojaroom voor gebruiken. Of een andere plantaardige variant.

 

Wees er bijtijds bij

Ga je dit maken voor je visite of als dessert. Maak het dan ruim van te voren. Schep dan voor het serveren de aardbeiensaus erop. Zo voorkom je ook dat de aardbeiensaus door de panna cotta loopt. Dus een planning maken is handig.

De betekenis is gekookte room.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter room
  • 50 milliliter chocolade-sojamelk
  • 50 gram pure chocoladedruppels
  • 3 blaadjes gelatine
  • 100 gram aardbeien
  • 1 eetlepel granaatappel-balsamico-azijn
  • 1 eetlepel poedersuiker


Zo bereid je het!



  1. Halveer het vanillestokje. Verwijder met je mes of een lepel het merg. Dit kan bij de room en melk in de pan.
  2. Breng de room en de sojamelk aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Voeg de chocoladedruppels toe en laat oplossen.
  4. Week de blaadjes gelatine kort in koud water.
  5. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg bij de gekookte room.
  6. Haal de pan van de hittebron zodra de blaadjes zijn opgelost.
  7. Spoel je vormpjes om met koud water. Verdeel de panna-cotta en laat goed afkoelen in de koelkast. Maak ondertussen de aardbeiensaus.
  8. Verwijder de kroontjes en veeg de aardbeien schoon.
  9. Doe in een blender of in de beker van de staafmixer.
  10. Voeg de granaatappel-balsamico-azijn en de poedersuiker toe.
  11. Maak fijn. Hou je niet van pitjes. Kan je de saus zeven. Maar veel pitjes zullen er niet inzitten.
  12. Zet tot gebruik in de koelkast.
  13. Haal de koude panna-cotta uit de koelkast. Verdeel de saus over de vormpjes.
  14. En dan...Aan het dessert!!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

panna cotta flyer voor pinterest

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: