Andijviestamppot met meer dan alleen andijvie. Nog een andere groente voor de kleur erbij en om voldoende groente te eten. Klik op de link voor het recept. Andijvie verveelt nooit! KLIKHIER
Shakshuka
Ik maakte weer eens shakshuka
Het moest iets vleesloos worden aangezien ik het stoofvlees voor iets anders had bedacht. De pan met het stoofvlees stond in de Hooimadam om langzaam en klimaatneutraal te garen. Daar ga ik van de week mee aan de slag.
Kipster eitjes bij de Lidl
In de Lidl koop ik eieren met de naam Kipster. Klik op de link en misschien kan dat je overhalen om die eieren ook te kopen wanneer je in de Lidl je boodschappen doet. Naar de website. Niet vergeten terug te komen naar deze website voor mijn variatie op de shakshuka
Voorraad
Gelukkig heb ik altijd wel kaas en Kipster eitjes op voorraad. Ook een pak passata behoort tot mijn standaard-keuken-voorraad. Net als wat blikjes gepelde tomaten al dan niet in stukjes. Je krikt er snel de groentehoeveelheid mee op.
Midden-Oosten
Het werd dus Shakshuka en dat is echt lekker. Shakshuka is een gerecht die zijn oorsprong vind in het Midden-Oosten lees ik hier en daar. Maar ook in Jemen wordt het gemaakt en de landen in Noord-Afrika hebben hun eigen variant. De één maakt het pittiger dan de andere. Pittig of niet, het is een heerlijk groentegerecht.
Ook een pak passata behoort tot mijn standaard-keuken-voorraad.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 4 uien
- 2 teentjes of een halve bol verse knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 1 pak passata
- 1 theelepel honing
- 200 gram water
- 4 eieren
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse platte peterselie
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een pan.
- Pel en snipper de ui. Doe in de pan en fruit op getemperde hittebron aan. Laat ze niet bruin bakken. Blus af met 50 milliliter water. Laat het water rustig verdampen.
- Pel de teentjes knoflook en snijd in kleine stukjes doe bij de ui in de pan.
- Was de paprika, halveren en verwijder zaad- en -lijsten. Snijd in stukjes. En doe bij de ui in de pan. Het gaat nu weer bakken, want het water zal inmiddels wel verdampt zijn. Zodra de groente te hard gaat bakken en te bruin wordt, blus het dan weer af met 50 milliliter water. Omscheppen en laat het water verdampen.
- Verwarm de oven voor op 185°Celsius.
- Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in stukken. Doe bij de groenten in de pan. Omscheppen en even laten bakken.
- Voeg de Ras el Hanout over de groenten. Omscheppen en laat op getemperde hittebron bakken tot de kruiden gaat geuren. Blus dan weer af met 50 milliliter water.
- Voeg de passata toe, de honing en 50 milliliter water. Laat pruttelen tot het de dikte van saus heeft.
- Haal van de hittebron af. Doe over in een ovenvaste schaal. Maak 4 holletjes in de groente. Breek één voor één de eieren in een aparte kom. Giet in ieder holletje één ei.
- Zet de schaal in de oven en de timer op 20 minuten.
- Hak de koriander en peterselie fijn.
- Strooi dit voor het op tafel zetten op de schotel.
- En dan...AAN TAFEL.
Wil je terug naar home? Klik op de regel hieronder