Kip met bami

26-01-2021

Kip met bami


Kip met bami

Kip met bami


Met zonder pindasaus

Deze kip met bami is inderdaad met zonder pindasaus. Verwarrend of niet? Oké, het is met een soort van pindasaus, alleen de pinda's had ik niet helemaal fijn gekregen. Dat was omdat ik de pinda's in de vijzel had gedaan.


Lekker

An sich maakte dat niet uit. Want het gaat om de smaak. En ik kan je vertellen, met de smaak zat het wel snor. Wil je wel saus, doe de pinda's dan in de blender met wat ketjap. Dan wordt het een dikke pasta, die je kan verdunnen met kokosmelk en andere specerijen. 

 

Hele pinda's

Voor de crunch en smaak had ik ook nog hele pinda's erdoor gedaan. Dat doe ik niet altijd. Maar deze keer wel dus.


Kip

In de Lidl kan ik kip kopen met sterren. Die vinden wij lekkerder. Het schijnt ook dat deze kippen een beter leven hebben gehad. Laten we dat maar hopen. Wil je geen kip eten, kan je kiezen voor vegetarische kipstukjes. Die heb ik ook geprobeerd en die vielen niet tegen.


Nutmeg and vinegar

Dit recept is uitgekozen als inspiratiebron. Klik op de link en je leest de variatie. Linknaarvariatie

 Wil je wel saus, doe de pinda's dan in de blender met wat ketjap.

Recept staat onder deze foto.

Kip met bami

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL Kha

Doe eens wat anders met nasi. Ik maakte er een taart van. Lekker in de Philips Airfryer XXL. Precies genoeg voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 



  • 150 gram mie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel citroengras poeder - wordt ook sereh genoemd
  • 1 theelepel of meer chilipoeder of sambal oelek
  • 2 uien
  • 250 gram kip biologische of met het beter leven keurmerk. Ook te koop in de Lidl
  • 500 gram kastanjechampignons
  • klein puntje trassi
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 blikje kokosmelk
  • 4 eetlepels pinda's


















 

Zo bereid je het!



  1. Zet een pan met water op om de mie te koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  2. Doe de olie in een hapjespan. 
  3. Wanneer de olie warm is, voeg dan de specerijen toe. Roer zo nu en dan door. 
  4. Voeg het puntje trassi toe.
  5. Pel en snipper de uien. 
  6. Zodra de specerijen gaan geuren, voeg dan de uisnippers toe. 
  7. Snijd de kip in blokjes of reepjes en doe bij de ui in de pan. Omscheppen en laten kleuren.
  8. Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd in plakken en doe in de pan bij de kip. 
  9. Schep alles goed om. 
  10. Zet de hittebron wat lager en laat het vocht van de champignons langzaam verdampen. 
  11. Blus na ongeveer 10 minuten af met de zoute en zoete ketjap en de kokosmelk. 
  12. Roer goed om. 
  13. Vijzel de pinda's of maak ze op een andere manier fijn. 
  14. Meng de pinda's en gekookte mie met de champignons. 
  15. Verdeel over twee borden.
  16. En dan...AAN TAFEL!! 













Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: