10-03-2023
Kippenpoten met rode wijn uit de GTG Multicooker Russell Hobbs
Kip met sterren
Heb je haar weer met die Lidl. Inderdaad, ik ben echt fan. Voor een aantal zaken heb ik andere winkels nodig. Maar de meeste zaken koop ik echt in de Lidl. Zo ook deze kippenpoten met sterren.
Geen vocht toegevoegd
Onderlaatst was er weer veel te doen over vocht in kippenvlees. Het ging deze keer over kipfilet. En dat is geen nieuw nieuws, helaas. Het moet op de verpakking staan eerlijk gezegd. Dat is mij door een verkoopter van de Jumbo verteld en zij liet het mij ook zien. Dus wil je goede kip kopen in de supermarkt. Lees de verpakking. Tijdens het aanbraden kwam uit mijn kippenpoten geen vocht.
Rode wijn
Wij drinken geen wijn (meer). De oncoloog heeft het mij afgeraden toen wij de laatste keer bij haar waren. Eerlijk gezegd missen wij het niet. Uit een soort van gewoonte waren we weer begonnen met iedere dag een glaasje. Maar ik wilde toch weer eens wat anders doen met de kip. Daarom heb ik in dezelfde supermarkt waar ik eerder over schreef een flesje rode wijn gekocht. Voldoende om de kip mee af te blussen en voor de smaak.
Wat erbij?
Erbij hebben we bulgur met linzen gegeten. Nog wat verse kleine tomaten in plakjes en het was een zalig maaltje. Het meeste werk heeft de slowcooker gedaan. Eerst stond de tijd op 8 uur. Maar na 6 uur en 30 minuten viel de kip van het bot. Dus gingen we aan tafel.
Aanrader
Ik was maar niet overtuigd van het nut van een slowcooker. En toch heb ik de multicooker gekocht. Vooral omdat hij ruim is en omdat het apparaat meer mogelijkheden heeft. Natuurlijk zijn er andere multicookers, maar ik ben tevreden met deze.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Maar ik wilde toch weer eens wat anders doen met de kip
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel ghee - geklaarde boter
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kippenpoten
- 1 flesje rode wijn - smaak en land naar eigen keuze
- eventueel nog wat water
- 3 pimentkorrels
- 1 snuf Sechzuan peper
- wat verse groene kruiden uit de tuin. Ik had oregano en Rozemarijn
- 100 gram bulgur
- snuf zout
- vers gemalen peper
- 10 zongedroogde tomaten
- 100 gram tomaten
Zo bereid je het!
Multicooker bereidingswijze
- Zet de multicooker aan op aanschroeien (zie foto 1). Stel de timer in op 20 minuten.
- Maak ondertussen de uien schoon en snij in stukjes.
- Wanneer de multicooker op temperatuur is kan de ghee erin.
- Voeg ook gelijk de ui toe en knoflook.
- Al omscheppend licht laten kleuren en zacht laten worden.
- Leg na ongeveer 10 minuten de drooggedepte kip in de pan. Laat om en om bruin bakken.
- Blus af met de rode wijn en eventueel nog wat extra water.
- Doe de pimentkorrels en Sechzuan peper in een thee-ei en leg dit bij de kip.
- Voeg de groene kruiden in zijn geheel toe.
- Zet de timer van slowcooken laag op 6 uur en 30 minuten.
- Ga een stuk wandelen als het lekker weer is. (grapje)
- Bereid de bulgur vlak voor het eten volgens gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukken en kook met de bulgur mee.
- Breng de bulgur op smaak met zout en versgemalen peper.
- Was en snijd de tomaten in plakjes.
- Schep de kip op een bord met de meegegaarde uien.
- En dan...aan tafel!!
Meer recepten met prei
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!