Tortillachips bowl
Tortilla of nacho's
Wat is het verschil tussen deze twee? Heel simpel. De ene, die driehoekvormige is echt Mexicaans en de andere, de ronde is een marketingproduct.
Het prijsverschil
De tortillachips liggen in het chipsvak en zijn goedkoper. De nacho's daarentegen zie je meestal liggen in een speciaal schap. Namelijk het schap met Mexicaanse specialiteiten. En dan betaal je simpelweg meer. De keuringsdienst van waarde heeft er een item over.
In een kom
Ik had dus de goedkopere tortillachips. Daarom noem ik het tortillachips bowl en geen nachobowl.
Bovenop
Zelf vind ik het niet zo lekker wanneer de tortillachips onderop liggen. Daarom liggen ze bovenop, net als de avocado en tomaat. Daaronder ligt het warme gehaktmengsel. De chips is op deze manier lekker knapperig gebleven. Je kan het gehaktmengsel makkelijk van te voren maken. Opwarmen wanneer je thuiskomt en dan je bord of kom verder aankleden zoals jij dat lekker vind. Natuurlijk kan je de tortillachips op een ovenschaal uitspreiden en daarbovenop het gehaktmengsel doen. Geraspte kaas erover en dan opwarmen in de oven. Haal uit de oven en leg er dan de avocoda en de tomaat bovenop. Net wat jij lekker vind.
De tortillachips liggen in het chipsvak en zijn goedkoper.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram runder- of vegagehakt
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel, meer of minder picadillo kruiden (zie foto)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 blikje bonen, smaak en soort naar eigen keuze
- 1 avocado
- 2 grote tomaten
- tortillachips naar smaak
- 4 eetlepels versgeraspte kaas
- peper en zout naar smaak
Zo bereid je het!
- Verwarm de olie in een hapjespan.
- Pel en snipper de ui, doe in de pan.
- Pel en snipper de teentjes knoflook en doe ook in de pan.
- Voeg het gehakt toe en rul het met een vork.
- Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in stukken en doe ook in de pan.
- Strooi de picadillo kruiden erover.
- Voeg ook de tomatenpuree toe en de tomatenketchup.
- Laat het gehaktmengsel al omscheppend gaar bakken.
- Giet de bonen af. Spoel schoon onder de kraan en doe bij het gehaktmengsel.
- Laat warm worden.
- Halveer de avocado en snijd beide helften in blokjes.
- Was de tomaten en snijd beide tomaten in blokjes.
- Schep het gehaktmengsel in een kom of op een bord.
- Leg er naar smaak tortillachips op.
- Verdeel de avocado en de tomaat erover.
- Bestrooi met de versgeraspte kaas.
- En dan...AAN TAFEL!!
Reageren kan op twee manieren. Eerst zie je een facebook-plugin. Je geplaatste reactie is terug te zien op deze pagina.
Vul je formulier in. Dan komt je reactie in mijn emailbox. Geef aan of het een vraag is of een reactie.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Reactie komt op deze pagina te staan.
Volg mij op facebook.
Je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Eet jij weleens tortillachips?
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!