Ik had nog kippedij in de koelkast. Daar wilde ik iets mee. Maar hoe te combineren met spinazie? Het hoe en wat groeide in mijn hoofd. Ik zat nog wat rond te dolen op Facebook. En daar zag ik van een mede-foodblogster het recept.
Ik doe graag mee met foodswaps, dat is hartstikke leuk. Je leert andere bloggers kennen. En soms stap ik uit mijn kook-comfort-zone. Gisteren zag ik van Ingrid Larmoyeur een recept met kip uit de oven. Klik hier voor haar idee.
Ingrid had de kip gemarineerd. Marineren maakt het vlees smakelijker en het heeft een natuurlijke voorgaring. Denk aan ceviche van vis. Dan gaar je rauwe vis met citroensap. Dat doet het citroensap. Kip krijgt zo ook een soort van garing, maar dat kan je echt niet eten. Kip moet je bereiden zodat het goed gaar is.
Het kan zijn dat je de smaak van de limoen te overheersend vind. Of vind je dat sowieso niet lekker, gebruik dan 1 limoen.
Zelf heb ik de kip niet gemarineerd. Waarom niet? Omdat ik het allemaal direct in de slowcooker heb gedaan. Deze keer op high/hoog. Zie foto hieronder. De tijd heb ik gezet op 5 uur.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Marineren maakt het vlees smakelijker en het heeft een natuurlijke voorgaring.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
*Heeft jouw slowcooker deze mogelijkheid niet. Gaar je spinazie op die manier zoals je gewend bent.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!