Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL

31-12-2020

Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL


Nasitaart met broccoli uit de Philips Airfryer XXL

Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL


Nasi als taart

Ik had het nog niet eerder gezien. Dus ik ging eens google naar foto's en zag dat het al eerder was gedaan. Nou had ik mijn eigen versie in gedachten. Daarom heb ik de recepten niet gelezen.


Nasi met ham en ei

De nasi wilde ik met ham en ei maken. Beetje traditioneel, of Nederlands, maar in ieder geval een beetje budget ook.


Nasi eerst bereiden

Nasi is oorspronkelijk een restant van de dag ervoor wat in de ochtend als ontbijt wordt opgebakken. Dat doe ik dus niet. Maar ik heb de nasi wel 's middags gemaakt en laten afkoelen. Dan bakt het mooier hoopte ik. En voor mijn gevoel was dat ook zo. Je kan natuurlijk ook de nasi een avond van te voren maken. Zeker net zo makkelijk wanneer je moet werken of een dag weg gaat.


Vocht na het bakken

Na het bakken liep er toch nog wat kokosmelk uit de taart na het aansnijden. Het was geen hele plas. Met het eten was het geen probleem. Het was eigenlijk wel lekker. Het was net een beetje saus extra.

De maat van de springvorm is 16 cm.


Nou had ik mijn eigen versie in gedachten. Daarom heb ik de recepten niet gelezen.

Recept staat onder deze foto.

Hartige taart met broccoli uit de Philips Airfryer XXL

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Hartige taart met broccoli uit de Philips Airfryer XXL

Nog zo'n lekkere hartige taart uit de airfryer. Dit apparaat is er niet enkel en alleen voor patat en snacks. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 eetlepel olie
  • 130 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram nasi-bami-groenten kant-en-klaar
  • 2 eetlepels nasi - bami-kruiden (kies je eigen merk)
  • 1 mespunt sambal
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 eieren
  • 100 gram ham (mag ook hamblokjes zijn)












 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de olie in een koekenpan.
  2. Weeg de zilvervliesrijst af en voeg zoveel water toe dat de rijst één vingerkootje onder staat. Breng aan de kook en wanneer er putjes in het water komt is het gaar. Of zet de timer als het water kookt en laat 12 minuten koken.
  3. Als de rijst gaar is dan afgieten. 
  4. Bak de groenten samen met de kruiden zacht en gaar in de koekenpan. 
  5. Voeg de gare rijst toe. Omscheppen.
  6. Voeg de kokosmelk en de sambal toe. 
  7. De nasi omscheppen en laten afkoelen.
  8. Klop in een ruime kom de eieren los.
  9. Meng hier de afgekoelde nasi door.
  10. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier en vet de randen aan de binnenkant in.
  11. Leg op de bodem een deel van de ham.
  12. Leg daarop de helft van de nasi.
  13. Dan weer ham en daarop nasi. Eventueel nog een plak ham oprollen en bovenop leggen.
  14. Doe de pizza-accessoire in de Airfryer. Zet daarop de springvorm en dan de tijd en temperatuur instellen. Aanzetten en dan wachten.
  15. Laat het een minuutje afkoelen in de vorm.
  16. En dan...AAN TAFEL!!!








Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: