Visnuggets met hutspot
Vrijdag visdag
Op deze dag vis ik een oud recept weer eens naar boven. Je denkt misschien wat een rare combinatie. Maar dat is het niet.
Vis met wortel
Vaak wordt vis op brood gegeten. Of in combinatie met frites. Maar vis wordt ook vaak met gekookte wortel en aardappel en een botersausje. De laatste combinatie - bracht mij op dit recept. Waarom geen hutspot.
Uien
Ja. In hutspot zit ook ui. En daar is niets mis mee. Het is eigenlijk een complete maaltijd. Met veel groenten. Met een lekkere vistraktatie bovenop.
Liever geen hutspot
Dat kan. Dan eet je de nuggets zoals jij dit lekker vind. Het is maar een eetsuggestie. En misschien denk je - ach het is toch nog winter, Ik ga ervoor. Die hutspot is een gezond maaltijd tenslotte.
Maar vis wordt ook vaak met gekookte wortel en aardappel en een botersausje.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Voor de hutspot
- 4 grote of 8 kleine aardappelen
- zout
- 500 gram hutspotgroenten
- 1 centimeter verse gember
- 1 laurierblaadje
Voor de visnuggets
- 300 gram schelvis
- tarwebloem voldoende voor een diep bord
- 2 eetlepels venkelzaad
- zout, peper naar smaak
- 1 ei
- panko of paneermeel voldoende voor een diep bord
Zo bereid je het!
- Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
- Kook de hutspotgroente gaar met het laurierblaadje, samen met geraspte gember.
- Laurierblaadje verwijderen wanneer de groenten gaar zijn.
- Stamp de aardappelen fijn en meng de groenten erdoor. Laat ze nog wat heel.
- Houd de stamppot warm in een oven.
- Dep de vis droog en verdeel in stukken.
- Neem drie diepe borden. Eén voor de tarwebloem, één voor het losgeklopt ei en één voor de panko of paneermeel.
- Meng het venkelzaad, zout en peper door de tarwebloem.
- Klop in een ander diep bord het ei los.
- Strooi in het derde diepe bord voldoende panko of paneermeel.
- Leg de vis eerst in het bord met bloem. Zorg dat de vis goed bedenkt is met het bloem.
- Leg dan in het bord met losgeklopt ei en haal door het ei.
- Leg de nuggets dan in in het bord met panko of paneermeel. Zorg dat de nuggets volledig zijn bedekt met de panko of paneermeel.
- Verwarm een laag olie in een wok of hapjespan en bak de nuggets gaar en knapperig in ongeveer acht minuten.
- En dan...Aan tafel!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Dit pdf heb ik gemaakt in canva.com. Wil jij ook mooie graphics of fotokaarten maken of pdf's. Klik dan hier.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Bloemkool special
Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!
40+ recepten zonder vlees
40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!