Taco met bloemkool, ham, kaas en ei

Taco ham en kaas

Maar ook met bloemkool en ei.

Ja. Ik weet het heus wel. Voor wat betreft eten kan ik soms hele rare combinaties maken. Neem nou deze schotel. Laat de tortilla's weg en kies daarvoor in de plaats aardappelen of rijst, zou bijna niemand roepen. 'Oh, wat vreemd.' Nee. Dat vinden de meeste mensen normaal. Zo'n taco, die eet je niet op deze manier. Geloof mij maar, dat kan gewoon wel. Probeer het maar eens. Dan weet ik zeker dat het vaker gaat maken. En vind je het niets, heb je het toch geprobeerd. Daar is ook niks mis mee tenslotte. De bloemkool had ik wel eerst beetgaar gekookt. Ik wist dat het nog wat zou nagaren in de oven. Uiteraard op smaak gebracht met specerijenmelange van Verstegen, de tex-mex blend zonder zout. Zout toevoegen hoefde niet, want de ham en kaas zijn al zout genoeg van zichzelf. 
Aardappelsalade met tonijn
Laat de taco weg en kies daarvoor in de plaats aardappelen of rijst, zou bijna niemand roepen. 'Oh, wat vreemd.'
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • ½ bloemkool of een kleine bloemkool
  • 1 eetlepel specerijenmix tex-mex blend Verstegen
  • olijfolie
  • 4 volkoren mini-tortilla's
  • 4 eetlepels roomkaas of gorgonzola
  • 4 plakken gekookte ham
  • 1 groene paprika
  • ongeroosterde, gemengde pitten, zonnebloem, pijnboom, - en pompoenpitten
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels geraspte kaas, smaak en soort naar eigen keuze
  • vers gemalen peper
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor tot 200° Celsius.
  2. Was de bloemkool en kook beetgaar in kokend water. 
  3. Afgieten en terug doen in de pan. 
  4. Meng er dan de specerijen mix door. En misschien vind je het lekker, wat olijfolie. Niet teveel. De bloemkool hoeft niet in de olie te zwemmen. 
  5. Leg de tortilla's op een bakplaat.
  6. Besmeer met roomkaas of gorgonzola
  7. Leg dan de ham erop. 
  8. Was de paprika, halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. Snijd dan in reepjes en verdeel over de tortilla's. 
  9. Verdeel ook de pitten erover.
  10. Verdeel dan ook de bloemkool over de taco's. 
  11. Breek voorzichtig de eieren boven iedere tortilla's. Zou mooi zijn als de dooier heel blijft. 
  12. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Check na ongeveer 15 minuten hoe het ervoor staat. 
  13. Maal er naar smaak peper over. 
  14. En dan...AAN TAFEL!!
This is the English version of the recipe

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: