Pastinaakstamppot met vega-spekreepjes

Pastinaakstamppot met vega-spekreepjes

Vegan spekreepjes zonder C van de Lidl - Test

Zo nu en dan ga ik een vegan of vega product uittesten. Gewoon om te proeven of wij het lekker vinden. En of mijn lichaam er goed op reageer. Van sommige producten krijg ik last met de darmen. Dat eet ik dan niet meer. Dat is logisch. 

De Lidl heeft tegenwoordig echt heel veel vega of vegan producten. Zo ook de spekreepjes. Niet natuurlijk gerookt, maar op smaak gebracht met een rookaroma. Vooruit dan maar. Vaak kan je alleen producten kopen die echt gerookt zijn bij de ambachtelijke slager. En die is niet bij mij in de buurt. En zelf roken doe ik niet. Dus de gerookte spekreepjes van de Lidl. Spekreepjes zonder c. 

Bij het opendoen van de verpakking rook ik het rookaroma. Niet overdreven. Eerst maakte ik de stamppot. Met stoomaardappeltjes uit de magnetron. Tjonge... Hoe lui zeg. Eerlijk ik had het zakje gekocht en wist niet dat het stoomaardappeltjes waren. 

Sinds ik verhuisd ben heb ik een magnetron. En eigenlijk dacht ik, waarom maak ik er geen gebruik van. Jaha.. ik weet het... Ik heb geroepen dat ik er geen gebruik van zou maken als zou ik een magnetron hebben. Maar ja, niets zo veranderlijk als een mens. Toch?! Afijn die stoomaardappeltjes. Verrekte handig. Precies voldoende voor 2 matige eters. 

En die spekreepjes. Een aanrader. Niet te zout, niet te overdreven gekruid. Die ga ik vaker kopen. Je kan ze zo krokant bakken als je zelf wilt. Krokant gebakken zijn ze het lekkerst. Ik wil ze nu ook uitproberen in andere gerechten waar spek wordt gebruikt. 
Pastinaakstamppot met vega-spekreepjes
Dus de gerookte spekreepjes van de Lidl. Spekreepjes zonder c. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 500 gram pastinaak
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui - ik had rode ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 zakje stoomaardappeltjes of 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 verpakking vegan spekreepjes
  • vers gemalen peper
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
Zo bereid je het! 
  1. Schil de pastinaak. Wassen en in gelijke stukken snijden. Kook gaar in ongeveer 12 minuten. 
  2. Verhit de olie.
  3. Snipper de ui en doe in de warme olie. Laat zachtjes fruiten. 
  4. Was de puntpaprika. Halveren, zaad en -lijsten verwijderen. Snijd in niet te kleine stukken. Doe bij de ui in de pan en laat zachtjes garen. Zorg dat het niet te hard bakt. 
  5. Bereid de stoomaardappeltjes zoals vermeld staat op de verpakking of kook de aardappelen gaar. 
  6. Verwarm de andere eetlepel olie en bak de spekreepjes zo krokant als jij lekker vind. Proef zo nu en dan. 
  7. Stamp de pastinaak met de aardappelen grof. Meng de peper en de mosterd erdoor. 
  8. Verdeel de stamppot over twee borden schep daarom de spekreepjes. 
  9. En dan...AAN TAFEL!! 
Zo ziet de verpakking eruit van de spekreepjes van de Lidl
Vegan spekreepjes Lidl
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Elisabethskitchen recepten overzicht pagina
Share by: