Omgekeerde clafoutis met reine claude pruimen

Omgekeerde clafoutis met Reine Claude pruimen

Omgekeerde clafoutis met Reine Claude pruimen

Too good to go

Wie kent die app niet? De app die voedselverspilling tegengaat. En aangezien ik sinds kort een nieuwe mobiel heb die al die apps kan herbergen en uploaden, wilde ik deze app ook. Het koste me wat moeite om aan een pakket te komen.  


Kwestie van timing

Iedere avond rond 19.30 uur keek in de app en ik zag dat alle pakketten al waren vergeven. Maar ik zag ook het tijdstip. Ah, dat vraagt om een zekere aanpak. Goede timing en de app blijven verversen.


Bingo

Eindelijk lukte het mij. Vrijdag kon ik het pakket ophalen bij de Lidl. Mooi. Ik was stiknieuwsgierig. Dat snap je.


Naar de winkel

Ik ging naar de winkel, pakte netjes een wagentje en liep regelrecht naar de kassa. Wachtte geduldig in de rij en de kassière haalde mijn pakket. Ik moest nog even swipen en het pakket was mijn.  Ik was niet ontevreden. Een mooie krop ijsbergsla, een berg tomaten maar ook pruimen. Reine claude. En die zijn lekker. Van alle pruimen was één die rot was. Gelijk weggegooid.


Maar wat te maken

Met die pruimen wilde ik een lekkere clafoutis maken. Maar niet zoals gebruikelijk. Ik wilde kijken of ik hem andersom kon maken. Een soort van tarte tatin maar dan zonder (blader-)deeg. Nee, met het beslag wat gebruikt wordt voor de clafoutis. Een soort van pannenkoekbeslag.

Zelfs de karamelsaus maakte ik andersom. En het lukte ook nog.



Video van de karamelsaus



Met die pruimen wilde ik een lekkere clafoutis maken. Maar niet zoals gebruikelijk. Ik wilde kijken of ik hem andersom kon maken.

Quorn shoarma
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Tiramisu met brandstof bier

Tiramusi maar dan met bier. Huh, met bier? Ja met bier. En dat was lekker. Probeer het maar eens. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram (riet-)suiker
  • 50 milliliter water
  • sap van 1 sinaasappel
  • 400 gram pruimen
  • 1 bekertje crème fraîche - 200 gram
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 dopje oranjebloesemwater




 

Zo bereid je het!


 

  1. Smelt de boter in een koekenpan.
  2. Voeg gelijk de suiker toe en het water.
  3. Laat op kleine pit staan tot alle suiker is opgelost en het water verdampt. ROER NIET...DRAAI DE PAN WAT ROND.
  4. Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit. Vang het sap op.
  5. Wanneer de suiker is gesmolten en het begint wat bruin te worden voeg dat het sap van de sinaasappel toe.
  6. Doe de gehalveerde pruimen in de pan samen met het sap en laat rustig pruttelen tot je draden kan trekken in de karamel.
  7. Draai de hittebron uit en laat staan.
  8. Verwarm de oven voor op 185° Celsius.
  9. Doe de crème fraîche in een ruime kom en klop los met een mixer of garde.
  10. Breek één voor één de eieren en voeg toe.
  11. Zeef de bloem en wanneer alle eieren zijn opgelost voeg dat toe aan dit mengsel. Rustig met een spatel omscheppen.
  12. Meng het dopje oranjebloesemwater erdoor. 
  13. Schep de pruimen en karamel in een taartvorm. Verdeel daar het beslag over.
  14. Zet de taartvorm in de oven en de timer op 30 minuten. Wanneer het beslag niet meer vloeibaar is kan de clafoutis uit de oven.
  15. Laat wat afkoelen voor je de taartvorm omdraait.
  16. Omdraaien in puntjes verdelen.
  17. En dan...AAN TAFEL!




Wat eten we vandaag

Zit jij met je handen in het haar en vraag je je ook af wat eten we vandaag. Haal je handen uit je haar en kijk eens rond op de pagina met al mijn recepten. 

https://www.elisabethsmagazine.nl/elisabethskitchen-recepten-overzicht

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Recepten pagina



Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.



Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: