Een koolhydraatarm gerecht met bloemkool. Ook nog uit de Philips Airfryer XXL. Lekker recept voor twee personen.
Bloemkool met kikkererwten en feta
No meat
Nou kent iedereen vast dat recept wel waar in een pan met tomaten een plak feta wordt gesmolten. Wanneer de feta goed zacht is geworden wordt het met de tomaten gemengd. Nog wat pasta erbij en voilà, aan tafel. Een heerlijk no meat maaltijd. Zelf deed ik dat ook al een tijdje, zonder viraal te gaan overigens.
Dat kan ik ook
Ik vind dit een hele leuke manier om feta te gebruiken. Zeker in een warme maaltijd. Natuurlijk kan je de feta bakken, ook lekker. Maar dit is anders. Makkelijker eerlijk gezegd. Ik pas het vaak toe eerlijk gezegd.
Bloemkool en peulvruchten
Zo vind ik het ook lekker om bloemkool met peulvruchten te combineren. Kikkererwten en bloemkool is echt zo lekker.
Met paprika en tomaten. Niet alleen voor de kleur
Om het geheel wat meer volume te geven aan groente heb ik er nog paprika en tomaat aan toegevoegd. Oh oh, groenten? Tomaat is toch geen groenten.?! Dat klopt, technisch is het fruit. Iets met pitjes van binnen. Ik combineer fruit en groente tot één woord - gruit. Maakt niet uit toch? Het is lekker en gezond.
Ik combineer fruit en groente tot één woord - gruit.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel natte harissa
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 150 gram cherry tomaten
- 125 gram kikkererwten
- 1 verpakking echte feta - zie foto op de pagina voor meer informatie
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Snijd de bloemkool in roosjes. Wassen en kook de groente zo gaar als jij dat lekker vind.
- Verwarm de olie samen met de natte harissa in een bakpan.
- Pel en snipper de ui en voeg ook toe.
- Was de paprika. Halveren en verwijder de zaad en zaadlijsten. Snijd in blokjes en laat meebakken met de ui.
- Was de tomaten en halveer ze. Doe ook in de bakpan.
- Voeg de gekookte en afgegoten bloemkool toe.
- Omscheppen.
- Giet de kikkererwten af en voeg ook toe. Laat warm worden.
- Haal de feta uit de verpakking. Verwijder het pekelwater. Maak ruimte in de pan en leg het blok feta in de ruimte.
- Laat op getemperde hittebron zacht worden. Draai om.
- Maal over het gerecht vers gemalen peper naar smaak.
- En dan... Aan tafel!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
Bloemkool special
Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!
40+ recepten zonder vlees
40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!