02-07-2023
Witlof-aardappelsalade
Snel op tafel
Sinds een paar dagen ben ik weer thuis. De tweede operatie is goedgegaan. Daarna kwam er nog een probleem de hoek omzeilen. Door een pijnstiller, oxycodon, stopte mijn darmen met werken. Hierdoor gedoe en een spoedopname volgde. Dat darmprobleem blijft altijd op de loer liggen. Dus ik neem de tijd om goed en gezond te eten.
Sneller dan snel
Manlief had boodschappen gedaan en wij nemen altijd voldoende op voorraad. En omdat ik niet zo lang kan staan, is snelklaar eten echt heel belangrijk. En dit is echt heel snel klaar. Naast snelklaar moet het vooral ook lekker zijn. Ik blijf wel benadrukken. Zit er in dit recept iets wat jij niet lekker vind. Kies dan je eigen kruiden of aanvulling. Heb je geen idee, stuur me dan gerust een bericht via het formulier wat onderaan de pagina staat. De hoofdgroente blijft witlof.
Airfryer
Wij kopen soms voorgekookte krielaardappelen omdat dit handig is. Daarmee doen wij twee dagen. De hoofdmoot is bij ons altijd groenten. Direct in het zicht op het bord of verborgen. In de koelkast lag nog een halve zak voorgekookte krieltjes die op moesten. Mij leek het dus lekker wanneer ik die eerst ging bakken in de Airfryer. In mijn hoofd kan het lekker zijn, maar in werkelijkheid kan het anders uitpakken. Maar echte volgers van mij weten, dat wanneer een recept op mijn website staat, het is goedgekeurd door manlief. Zo ook dit recept.
Extra eiwit
Aangezien ik dus herstellende ben heb ik extra eiwit nodig. In de koelkast stonden ook nog eieren en in de voorraad een blikje tonijn op olie. Samen met de aardappelen en groenten maakte ik er een eiwitrijkere maaltijd van. Het vulde en voedde, wat belangrijk is. Man en ik konden er lang op teren. Lees snel verder voor het recept.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wij kopen soms voorgekookte krielaardeppelen omdat dit handig is
Wat heb je nodig
- 250 gram voorgekookte krielaardappelen
- 1 eetlepel olie
- snufje uienpoeder
- snufje paprikapoeder pittig
- 1 blikje tonijn
- 3 gekookte eieren
- 2 grote stronken witlof
- 1 gele of rode puntpaprika
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 2 of 3 kleine of 1 grote augurk
- vers gemalen peper naar smaak
Zo bereid je het!
- Meng de voorgekookte krielaardappelen met de olie.
- Strooi de uienpoeder en paprikapoeder erover en schep door.
- Bak de krielaardappelen 10 minuten in de Airfryer op 180 graden.
- Na de baktijd de krielaardappelen overdoen in een ruime kom.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de tonijn door de gebakken krielaardappelen.
- Pel de gekookte eieren. Pak je eisnijder uit la. Jaja, dat is goed zoeken vaak, maar hij gaat je echt helpen.
- Leg een gekookt ei op je eisnijder en snijd plakjes.
- Draai het gesneden ei een kwartslag en snijd nog eens. Dan heb je stukjes. En doe die stukjes in de kom bij de gebakken krielaardappelen. Voorzichtig omscheppen.
- Halveer de witlofstronken. Snijd in stukken.
- Meng de stukken door de krielaardappelen.
- Was de paprika. Halveren en verwijder zaad en -lijsten. Snijd in stukken en meng ook met de krielaardappelen.
- Voeg nu de mayonaise toe en de gedroogde dille.
- De salade voorzichtig doorscheppen.
- Snijd de augurk in stukjes en meng ook door de salade.
- Maal er naar smaak peper over en nog eens omscheppen.
- En dan... aan tafel!!
Neem contact met ons op
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!