groene asperges met zeekraal en zalm

Asperges met 

zeekraal en zalm

Onderlaatst was ik naar de landwinkel in den Bommel gereden voor de boodschappen. Groente en fruit van dichtbij en meer. Ik wist dat ze ook vis hebben. Helaas in de diepvries, maar diepvriesvis is ook vers. Ze verkochten ook groene asperges uit Herkingen. Die combinatie vind ik sowieso erg lekker. En ineens zag ik een kratje met zeekraal staan. Uit Zeeland, hoe lekker is dat. En vers. Die moest ik hebben. Heerlijk in het seizoen en met zalm helemaal goed. 

bloemkoolsalade met halloumi en orzo
En ineens zag ik een kratje met zeekraal staan. Uit Zeeland, hoe lekker is dat. En vers.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 150 gram pasta, smaak en soort naar eigen keuze. Ik had drie kleuren vlinderpasta.
  • 500 gram groene asperges
  • 2 moten zalm
  • 150 gram zeekraal
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bos krulpeterselie
  • snuf zeezout
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel goede olijfolie
Zo bereid je het!

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook voor de pasta en de asperges. 
  2. Was de asperges. Verwijder de houtige onderkant en snijd de asperges dan in drieën. 
  3. Doe de pasta in het kokend water en zet de timer op 7 minuten.
  4. Na die tijd gaan de asperges bij de pasta. Behalve de toppen. 
  5. Wanneer de kooktijd nog 1 minuut is, doe dan de toppen erbij. 
  6. Afgieten en uit laten lekken. 
  7. Grill of bak de zalm ondertussen gaar. 
  8. Ondertussen heb je van de limoen het groen van de schil geraspt. 
  9. Hak een teentje knoflook fijn samen met de zest van de limoen. 
  10. Hak de peterselie fijn samen met de knoflook en de zest van de limoen. 
  11. Knijp een halve limoen uit en voeg toe, samen met de snuf zeezout.  Meng goed door. 
  12. Spoel de zeekraal schoon. Doe in een kom en voeg ¾ van de peterselie, knoflook mix toe. Omscheppen. 
  13. Leg de pasta met asperges op twee borden. Leg daarop de zeekraal. En daar op weer de zalm.
  14. Giet er wat olie over en maal er peper naar smaak over. 
  15. En dan... Aan tafel!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

This is the English version of the recipe
Wat is risoni

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: