Spaghettitaart uit de Philips Airfryer XXL

24-02-2021

Spaghettitaart uit de Philips Airfryer XXL

Spaghettitaart uit de Philips airfryer XXL

Spaghettitaart uit de Philips Airfryer XXL



No waste

'Pasta of aardappelen', vroeg ik aan mijn man. Natuurlijk wist ik het antwoord al. 'Pasta', riep hij. Dat was geen verrassing dus. Pasta ging het worden. Spaghetti deze keer.


Tomaten - gehaktsaus

Ik maakte een tomaten-gehaktsaus. Simpel, ui fruiten, gehakt toevoegen en rul bakken. Champignons schoonmaken, snijden, courgette en paprika's ook dezelfde behandeling en dan meebakken. Tomatenpuree erbij, blik gepelde tomaten, tomaten frito of passata, Italiaanse keukenkruiden en vers gemalen peper. Dat was zo'n beetje de ingrediënten.


Lekker vol

Deze saus is lekker vol van smaak en groenten. Ik had een grote verpakking gehakt dus heb ook extra gemaakt. Eigenlijk voor vier personen. Dat vroeg ook om meer pasta. Natuurlijk had ik de saus kunnen invriezen, maar dat vergeet ik bijna altijd.


Ook extra pasta

Dus ik kookte ook maar extra pasta. Want ik dacht, hier blijft genoeg van over om de dag erop een taart van te maken. Na het succes van de nasitaart, wilde ik een spaghettitaart of pastataart maken. En het lukte en viel in de smaak gelukkig.

'Pasta', riep hij. Dat was geen verrassing dus.



Recept staat onder deze foto.

Acovado met tonijn

Recepten zijn voor 2 personen. Eén dag spaghetti met saus eten. De andere dag als taart. Maar wel met dubbele ingrediënten.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Nasitaart

Nasitaart?! Jazeker en dat was echt heel erg lekker. Probeer het maar eens. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


Voor de saus en spaghetti

  • 350 gram spaghetti

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram biologisch rundergehakt
  • 2 paprika's (kleur naar eigen keuze)
  • 500 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 pakje tomaten frito - passata
  • 1 blik tomaten stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas




Extra ingrediënten voor de spaghettitaart

  • 3 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 3 eetlepels vers geraspte Cheddar kaas























 

Zo bereid je het!


De saus en spaghetti bereiden

  1. Kook de spaghetti gaar volgens gebruiksaanwijzing die staat op de verpakking.
  2. Verwarm de olie in een bakpan.
  3. Pel en snipper de uien. Doe in de pan bij de olie.
  4. Pel en snipper  de knoflook. Doe bij de uien in de pan.
  5. Meng, zodra de ui zacht is geworden voeg dan het gehakt toe.
  6. Bak het rul met een vork. Laat op getemperde hittebron bakken.
  7. Was de paprika's. Halveren en verwijder het zaad en de -lijsten.
  8. Snijd in blokjes en doe bij het gehakt.
  9. Veeg ofborstel de champignons schoon. Snijd in stukjes en doe ook in de pan bij het gehakt. Laat rustig bakken. Komt er vocht uit. Geen nood, laat dat rustig verdampen.
  10. Was de courgette. Verwijder de boven- en onderkant. Snijd in blokjes en doe ook bij het gehakt-groentemengsel.
  11. Omscheppen en voeg dan de tomatenpuree toe.
  12. Laat al omscheppend zachtjes bakken.
  13. Blus af met de tomaten frito - passata en het blik tomatenstukjes.
  14. Voeg ook de kruiden toe en de peper. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
  15. Meng dan de gekookte spaghetti erdoor.
  16. Opscheppen en naar smaak gerapste kaas erover strooien.
  17. En dan... AAN TAFEL!!



Dag twee - no waste spaghetti taart

  1. Snijd de koude spaghetti klein en meng gelijk de saus erdoor.
  2. Klop de eieren los en meng de crème fraîche erdoor.
  3. Breng op smaak met wat nootmuskaat en gemalen peper.
  4. Schep dan de koude, gesneden spaghetti met saus erdoor.
  5. Prepareer de springvorm. Leg bakpapier op de bodem en zet de ring erop. Vet eventueel de ring in met wat olie.
  6. Giet het taartmengsel in de springvorm.
  7. Bestrooi naar smaak met de geraspte kaas. Rasp de kaas lekker zelf. Lees maar waarom.
  8. Plaats het pizza-accessoire in je Airfryer en zet daarop de springvorm. Schakel de tijd en temperatuur in. Check zo'n 10 minuten voor het einde van de baktijd hoe je taart eruit ziet. Let op, het kan van binnen best nog een beetje vochtig zijn. Is niet erg, anders is de taart erg droog.
















Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: