Een vissalade die je zeker vaker ga maken. Het is snel klaar. En super makkelijk.
Wortel-tzatziki op mijn manier
Greek George Calombaris
Ik gooi het er maar gelijk uit. De chefkok, bekend van onder andere masterchef Australië, heeft mij de inspiratie gegeven. Geen traditionele komkommertzatziki. En wat ben ik er blij mee.
Wortel
Het originele recept staat in zijn boek met de naam - Greek. De recepten zijn onder andere een ode aan zijn oma en mama. Deze dames hebben hem de liefde voor de Griekse keuken geschonken. Het is een boek waar ik onderlaatst weer eens doorheen bladerde. Mijn versie lijkt eigenlijk in het geheel niet meer op zijn versie.
Komkommer
Wat was ik blij met deze variatie. Geen komkommer, maar wortel. En ook geroosterde knoflook. De knoflook heb ik in de airfryer geroosterd. De overige heb ik een pot met olie gezet. Eerst een beetje geplet. De olie krijgt een fijne knoflooksmaak en de teentjes kan je weer gebruiken. Ik heb er overigens groene asperges bij gegeten met feta en flat bread.
Oprispingen
Van komkommer krijgen wij hele nare oprispingen. Het zit gewoon niet lekker. En toch eten we ze zo nu en dan. Maar geen tzatziki meer met komkommer. Maar met wortel. Zo lekker. De wortel maakt het een beetje crunchy. Althans, op mijn manier. En ja, die altijd weer anders. En dat lieve mensen is het leuke van zelf koken. Geef de gerechten de smaak waar jij van houdt.
Scrol naar beneden voor de tekst van het recept
Van komkommer krijgen wij hele nare oprispingen.
Wat heb je nodig?
- 200 milliliter volle echte Griekse yoghurt
- 1 bol verse knoflook - lees boven op deze pagina wat je met de rest kan doen.
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
- ½ winterwortel
- 1 limoen
- ± 8 blaadjes verse salie
- Verse munt zoveel als jij lekker vind - wees niet te zuinig
- ¼ verpakking platte peterselie
- eventueel nog meer peper of zout
Zo bereid je het!
- Doe de yoghurt over in een schone doek en laat het 24 uur in de koelkast uitlekker. Je hebt dan homemade hangop.
- Rooster de knoflook met het zout, peper en de olijfolie - zie de foto's op deze pagina.
- Was de winterwortel. Schil met een dunschiller de schil eraf. Gebruik dan een groentepuntenslijper of fijne rasp om fijne reepjes van de wortel te maken.
- Sprenkel daar direct het limoensap over.
- Plet 1 teentje knoflook fijn en meng met de wortel.
- Schep de hangop in een schaal en meng daar de wortel door. vind je het te dik, dan zou je nog wat olijfolie of yoghurt kunnen toevoegen of limoensap. Niet teveel - doseren.
- Snijd de verse kruiden fijn en doe bij de wortel.
- Proef of het nog wat peper of zout nodig heeft.
- En dan... aan tafel!!
Wij hebben, zoals je op de foto kan zien - gegeten met geroosterde groene asperges, feta en flatbread. Maar dit zou ook prima kunnen bij een bbq. Of gewoon op je boterham.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!
40+ recepten zonder vlees
40+ recepten zonder vlees.
Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.
Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan?
Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt!