01-06-2021
Sinaasappelsalade met meiknol en feta
Knolraap
Meiknol wordt ook wel knolraap genoemd. Nee, dit is geen schrijffout. Als jij denkt aan de koolraap, dan denk je aan een andere groenten.
Meiraap
Meiraap kan je alleen in mei eten. Oké, misschien ook nog in juni. Maar daarna is het echt voorbij.
Markt
Ik zie deze groenten niet in de bekende supermarkt liggen. Wel op de markt. En dan sla ik mijn slag. Zo eet ik toch gevarieerd. Mocht je denken - waar is de meiknol gebleven. Die ligt onder de sinaasappel.
Sinaasappelsalade
De meiraap heb ik gecombineerd met een sinaasappelsalade. De inspiratie daarvoor heb ik gehaald uit een Joods kookboek. De sinaasappel moest 24 uur marineren. De laatste twee uur heb ik de plakken meiraap erbij gedaan. Het werd een complete maaltijd voor twee. Wil jij er iets van brood bij. Prima. Maar voor ons was het zo voldoende.
3 Recepten Uit De Top 10
-
40+ recepten zonder vleesLijstitem 1
Onlangs heb ik nog een recept met gebakken feta geplaatst. Dat recept staat ook in deze gratis download met 40+ recepten zonder vlees. Ik geef toe. In het E-zine staan geen hele recepten, maar previews met een link naar het recept. Het recept staat op mijn website. Wat eten we vandaag zonder vlees is een makkie met deze gratis download.
-
Hartige taart van oud broodLijstitem 2
Zuinig zijn is broodnodig in deze tijd. Eigenlijk altijd vind ik. Wanneer iets nog te eten is, dan gooi je dat toch niet weg. Deze hartige taart is no waste.
-
Tortellini met ricotta en spinazieLijstitem 3
Dit product wilde ik uitproberen dus heb ik gekocht. Het viel ons niet tegen. Zo heb je weer eens wat anders op je bord.
Meiknol wordt ook wel knolraap genoemd.
Wat heb je nodig?
- 2 sinaasappelen
- 1 citroen of een eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel harissa (geen harissa - sambal oelek kan eventueel)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 tenen knoflook
- sap van de sinaasappels geperst uit de schil
- 10 of meer zwarte olijven
- 1 meiknol
- gemengde sla
- cherry tomaatjes naar smaak
- 200 gram echte feta (let op het oranje/gele keurmerk)
- vers gemalen peper
Zo bereid je het!
- Snijd de schil van de sinaasappels af. Doe dit zo dat er geen wit aan de sinaasappel blijft zitten.
- Snijd de sinaasappel in plakken
- Voeg dan de harissa toe. Maar ook de korianderpoeder, komijnpoeder, knoflook fijngemaakt, sap geperst uit de schil van de sinaasappel.
- Snijd de olijven in plakjes en voeg ook toe. Omscheppen en laat 24 uur in de koelkast marineren.
- Was de meiknol. Verwijder de bovenkant en snijd op een mandoline = keukentool, in dunne schijfjes. Doe die bij de sinaasappelsalade twee uur voor je het gaat eten.
- Leg de gemengde salade op een groot bord of serveerschaal.
- Verdeel de sinaasappelsalade met meiknol erover.
- Snijd de tomaatjes in plakjes of wedges en verdeel over de salade.
- Verdeel de feta erover.
- Maal er naar smaak peper over.
- En dan... aan tafel!!
Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!