Tunamelt in puntpaprika

Tunamelt in puntpaprika

Koolhydraatarm gerecht

De puntpaprika's moesten op en ik wilde iets koolhydraatarm eten. Ik had nog een blikje tonijn in de voorraadkast. Een rode ui, chilipeper uit de molen en volop kaas. Deze ingrediënten waren voldoende om dit koolhydraatarm gerecht te maken.  Het was snel te samen te stellen. De meeste tijd ging 'verloren' in de ovenbereiding. Zo'n 20 minuten. Maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd. 

De Parmezaanse kaas had ik niet geraspt. Met een kaasschaaf heb ik plakken eraf gesneden en deze in stukken bovenop gelegd. Dit was net iets lekkerder dan de geraspte variant.  
Tunamelt in puntpaprika
De meeste tijd ging 'verloren' in de ovenbereiding...
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 2 eetlepels olie
  • 6 puntpaprika's, kleur naar eigen keuze
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels geraspte Provolone kaas
  • 1 snuf of meer - naar smaak, chilipeper
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 6 plakken Parmezaanse kaas in stukjes - zie tekst van de  introductie 
Zo bereid je het! 
  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius.  
  2. Zet de ovenschaal die je gaat gebruiken gelijk in de oven met de olie.  
  3. Was de paprika's. Halveren, zaad en -lijsten verwijderen. 
  4. Giet de olie af van de tonijn en doe de tonijn in een ruime kom.
  5. Pel en snipper de ui. Doe de snippers bij de tonijn en schep om. 
  6. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe bij de tonijn en schep ook om. 
  7. Meng de geraspte Provolone, de chilipeper en de gemalen peper met de tonijn. 
  8. Verdeel het tonijnmengsel over de paprikahelften. 
  9. Verdeel de Parmezaanse kaas over de gevulde paprika's. 
  10. Leg in de ovenschaal. Zet deze terug in de oven en zet de timer op 20 minuten. 
  11. En dan...  AAN TAFEL... 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Tunamelt in pointed pepper
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Voor meer recepten
Share by: