Doe eens wat anders met nasi. Ik maakte er een taart van. Lekker in de Philips Airfryer XXL. Precies genoeg voor twee personen.
Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika
Hmm comfort food
Dit is nou typisch zo'n maaltje wat ik onder comfort food schaar. Lekker romig dankzij de huisgemaakte kruidenkaas en de verse spinazie. Neem daarbij het zoetige van de puntpaprika en de smaak van verse spinazie. Dat is toch genieten.
Kant en klaar
Ja, je kan dit ook met kant-en-klare kruidenkaas maken. Maar dat heb ik eigenlijk nooit in huis. Deze kruidenkaas is ook lekker op een toastje.
Ik had hem gemaakt toen ik iets lekkers wilde en niets had voor op een toastje. Dan maak ik het toch lekker zelf. En lekker was het.
Op voorraad
Ik had nog voldoende over om dit gerecht ermee te maken. Deze kruidenkaas moet ik eigenlijk standaard zelf maken. Dit wil ik gewoon op voorraad hebben eigenlijk.
Elleboogjes
Deze elleboogjes vinden wij eigenlijk, naast de gewone spaghetti, het lekkerst. Zal wel komen omdat toen de pasta in opkomst was in onze jeugd, alleen deze elleboogjes bestonden. Tegenwoordig zie je zoveel soorten pasta, dat je er bijna keuzestress van zou krijgen. Daarom kies ik vaak voor deze simpele elleboogjes.
Lekker romig dankzij de huisgemaakte kruidenkaas en de verse spinazie.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 6 rode, zoete puntpaprika's
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel olie
- 400 gram verse spinazie
- ± 250 gram gekookte pasta naar eigen keuze en smaak
- kruidenkaas huisgemaakt
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Zo bereid je het!
- Verwarm de oven voor op 195° Celsius.
- Was de paprika's, drogen, halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. Leg dan op een ovenbakblik met de velkant naar boven. Verdeel er één eetlepel olie over. Uitsmeren over de hele paprika's. Zet het bakblik in de oven en de timer op 20 minuten.
- Verwarm de andere eetlepel olie en roerbak de spinazie gaar. Voeg de gare macaroni toe en laat mee verwarmen. Voeg de kruidenkaas toe. Zet wanneer de kaas is opgenomen de hittebron uit.
- Haal de paprika uit de oven en draai ze om. Verdeel het spinazie-pasta-kaasmengsel over de paprika's. Strooi de geraspte kaas erover en zet terug in de oven. Ongeveer 15 minuten.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link