Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika

28-01-2021

Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika


Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika

Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika


Hmm comfort food

Dit is nou typisch zo'n maaltje wat ik onder comfort food schaar. Lekker romig dankzij de huisgemaakte kruidenkaas en de verse spinazie. Neem daarbij het zoetige van de puntpaprika en de smaak van verse spinazie. Dat is toch genieten.


Kant en klaar

Ja, je kan dit ook met kant-en-klare kruidenkaas maken. Maar dat heb ik eigenlijk nooit in huis. Deze kruidenkaas is ook lekker op een toastje. 

Ik had hem gemaakt toen ik iets lekkers wilde en niets had voor op een toastje. Dan maak ik het toch lekker zelf. En lekker was het.

 

Op voorraad

Ik had nog voldoende over om dit gerecht ermee te maken.  Deze kruidenkaas moet ik eigenlijk standaard zelf maken. Dit wil ik gewoon op voorraad hebben eigenlijk.


Elleboogjes

Deze elleboogjes vinden wij eigenlijk, naast de gewone spaghetti, het lekkerst. Zal wel komen omdat toen de pasta in opkomst was in onze jeugd, alleen deze elleboogjes bestonden. Tegenwoordig zie je zoveel soorten pasta, dat je er bijna keuzestress van zou krijgen. Daarom kies ik vaak voor deze simpele elleboogjes.

spinazie met kruidenkaas in puntpaprika

 Lekker romig dankzij de huisgemaakte kruidenkaas en de verse spinazie.

Recept staat onder deze foto.

Spinazie met kruidenkaas in puntpaprika

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL Kha

Doe eens wat anders met nasi. Ik maakte er een taart van. Lekker in de Philips Airfryer XXL. Precies genoeg voor twee personen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 



  • 6 rode, zoete puntpaprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram verse spinazie
  • ± 250 gram gekookte pasta naar eigen keuze en smaak
  • kruidenkaas huisgemaakt
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas




















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 195° Celsius. 
  2. Was de paprika's, drogen, halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. Leg dan op een ovenbakblik met de velkant naar boven. Verdeel er één eetlepel olie over. Uitsmeren over de hele paprika's. Zet het bakblik in de oven en de timer op 20 minuten. 
  3. Verwarm de andere eetlepel olie en roerbak de spinazie gaar. Voeg de gare macaroni toe en laat mee verwarmen. Voeg de kruidenkaas toe. Zet wanneer de kaas is opgenomen de hittebron uit. 
  4. Haal de paprika uit de oven en draai ze om. Verdeel het spinazie-pasta-kaasmengsel over de paprika's. Strooi de geraspte kaas erover en zet terug in de oven. Ongeveer 15 minuten. 
  5. En dan...AAN TAFEL!!














Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: