Dit is ook Aziatisch op mijn manier. Ik heb er een lekkere taart meegemaakt. Moet je eens proberen.
Bami met paksoi en kip
Houtje touwtje Aziatische keuken
Dit gerecht is een snel klaar Aziatisch gerecht. Tikkie westers gemaakt maar dat kan de pret niet drukken. Het is lekker en daar gaat het om.
Paksoi is ideaal om te wokken
Zelf heb ik altijd twee struiken paksoi. Anders vind ik het echt te weinig groente.
Bami afmeten
De hoeveelheid bami meet ik altijd af. Zo weet ik zeker dat ik niet teveel eet, maar ook niet te weinig. Overhouden hoef ik niet en wil ik niet. Weggooien van eten is zonde.
Pittig maken zoals jij dat wil.
Je zal zien dat ik niet veel sambal gebruik wanneer je het recept ga lezen. Dat komt omdat wij niet pittig eten. Manlief en ik zijn daar niet zo dol op. Vind jij pittig eten wel lekker, doe je er toch wat sambal bij.
De hoeveelheid bami meet ik altijd af.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 300 gram kippendij zonder bot in stukken gesneden
- 1 theelepel 5-spice specerijenmelange
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- mespunt sambal
- 1 eetlepel limoen- of citroensap (koelkast-flesje)
- 125 gram mie of andere noedels
- 2 struiken paksoi
- 2 eetlepels olie
- extra lepel Japanse sojasaus
- vers gemalen zwarte peper
- 2 bosuitjes
Zo bereid je het!
- Doe de kip in een kom.
- Strooi de 5-spice erover, de Japanse sojasaus, limoen-of citroensap en de tabasco. Marineer hier de kip minstens 15 minuten in. Langer maakt het lekkerder. Zet het wel in de koelkast tegen bacterie-groei.
- Kook de mie of noedels klaar volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Verwarm één eetlepel olie in een bakpan.
- Bak hier de kip aan zonder het marineervocht. Gooi dit niet weg.
- Snijd van de paksoi de onderkant.
- Was de bladeren en stengels goed.
- Verwarm in een andere pan één eetlepel olie.
- Snijd van de paksoi de bladeren.
- Snijd de stengels in stukken en bak/stoof ze gaar in de koekenpan.
- Wanneer de kip gaar is, giet dan het marineervocht toe . Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
- Meng dan de gare mie erdoor.
- Snijd van de paksoi de bladeren in reepjes en laat nog 2 minuten mee garen met de stengels.
- Snijd ondertussen de bosui in stukjes.
- Verdeel alles over twee borden.
- En dan...AAN TAFEL.