Gegrilde piadina ham en kaas
Even vouwen
Natuurlijk heb ik de grote hit gezien van Tiktok, de gevouwen tortilla. Ik vind het echt heel slim van diegene die dit heb verzonnen. Oprollen is handig, maar vaak toch een ding. Dus ik dacht, als het met een tortilla kan. Lukt dat ook met een piadina.
Albert Heijn
Onderlaatst ging ik naar de Albert Heijn en zag de biologische Piadina's. Dat kwam goed uit dacht ik. Dus hup in het karretje. Ook een pot met gele, gegrilde paprika's. Die zijn zo lekker. Direct wist ik dat ik dit ging maken.
Zo makkelijk is het
Ja zeg ik. Vaak is het niet zo dat ik direct weet wat ik ermee ga maken. Maar in dit geval wel. De ham moest ik kopen en de tomatensofrito ook.
What's in a name
Het was geslaagd en erg lekker. Toch weer eens wat anders dan een diepvriespizza of een boterham met kaas. Of een tosti voor mij part. Dit houd het midden tussen een pizza of een tosti. Pizza-piadina-tosti misschien? Hoe zou jij dit noemen. Vertel me dat op facebook.
Dit houd het midden tussen een pizza of een tosti.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 2 piadina's ( de andere kan je eventueel invriezen of de dag erop eten)
- 100 gram tomatensofrito
- gedroogde Italiaanse keukenkruiden naar smaak
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- vers gemalen peper
- 2 gele gegrilde paprika's uit pot
- 4 plakken beenham
- geraspte Pecorinokaas naar smaak
Zo bereid je het!
- Verwarm de grilpan voor.
- Snijd de piadina's door. Niet helemaal door, zie foto met tekst hierboven.
- Doe de tomatensofrito in een schaal.
- Voeg de keukenkruiden en oregano toe.
- Doorroeren en over de piadina's verdelen.
- Verdeel de gele paprika's.
- Verdeel ook de ham en de kaas over de piadina's.
- Vouwen zoals je kan zien op de foto's op deze pagina.
- Leg op de hete grilpan en bak tot er een mooi ruitmotief te zien is.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link