Zoek je nog een bijgerecht? Dan is dit zeker een kanshebber. Lekker bij de gourmet of bij de mosselen. Of waar jij stokbrood en kruidenboter bij wilt eten.
Gremolata - wat is het?
Een paar ingrediënten
In Italië wordt bij ossobuco een smaakbom geserveerd. Namelijk gremolata. Deze smaakbom maak je met een paar ingrediënten. Verse ingrediënten wel te verstaan.
Peterselie
Verse peterselie is ontzettend lekker. Sowieso zijn verse kruiden lekkerder dan de gedroogde versie. Voor gremolata heb je echt verse peterselie nodig. Kies voor de krulpeterselie. Te herkennen aan het krullend blad. Er bestaat ook platte peterselie, dat kruid heeft platte bladeren en lijkt een beetje op koriander.
Citrusvruchten
Ik ben dol op limoenen. Die smaken zuur, maar anders dan citroenen. Het voordeel is ook dat limoenen praktisch pitloos zijn. Soms tref je een pit aan, maar echt heel soms.
Knoflook en zout
Je kan een blender gebruiken of een staafmixer om gremolata te maken. En om de knoflook fijn te maken, kan je ook gebruiken van een knoflookpers. Maar ja, dat schoonmaken. Ik vind het met een mes fijner. Dus ik neem een teentje knoflook en geef er met de platte kant van het mes een klap op. Dan strooi ik er een snufje zout over en wrijf met de platte kant van het mes de knoflook fijn. Dat ligt op de snijplank, dan ga ik de peterselie fijnsnijden samen met de zest van de limoen. En zo blijf ik hakken tot het heel fijn is. Je kan dit serveren bij vis, maar ook bij vlees. Zoals de Italianen doen. Het is ook erg lekker bij een karbonade. Of risotto met paddenstoelen.
Kies voor de krulpeterselie. Te herkennen aan het krullend blad.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Ga terug naar home via onderstaande link