Dit is een vegetarische versie van de bekende butterchicken. Was het lekker? Jazeker. Anders geen blog.
Quorn bloemkoolcurry met zoete aardappel
Quorn vleesvervanger
Eigenlijk ben ik al vanaf het moment dat het op de markt kwam fan van Quorn. Het is een prima vleesvervanger. Er bestaan verschillende soorten en smaken. Helaas kan ik niet alles kopen in de Jumbo. Maar wanneer ik het zie liggen, koop ik het steevast. Het is gewoon handig om op voorraad te hebben.
Naturel quorn stukjes
Het voordeel van de naturel quorn stukjes is dat je zelf op smaak kan brengen. Met of zonder zout. Sterk gekruid of niet.
Euroma kruiden by Jonnie Boer
Ook zo'n product waar ik de hele range van in huis heb. Deze mengelingen zijn zonder zout. Die kan je dus mooi zelf toevoegen of niet. Afhankelijk van wat jezelf lekker vind.
Zoete aardappel
Om de maaltijd compleet te maken heb ik er zoete aardappel door gedaan. Het zoete van die aardappel compenseerde de pittigheid. Niet dat het heel erg pittig was. Dan had ik er meer specerijen door moeten doen. Of een rode peper. Of chiliflakes, of chilipeper. Maar dat heb ik niet gedaan. Wij eten simpelweg niet zo pittig.
Het zoete van die aardappel compenseerde de pittigheid.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 bakje quorn stukjes naturel
- 1 eetlepel Thai green curry Euroma by Jonnie Boer
- 1 eetlepel ghee = geklaarde boter
- 1 rode ui
- 1 grote tomaat
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paar druppels limoensap - ik heb zo'n groen flesje in de koelkast
- 1 kleine bloemkool of een halve
- 1 zoete aardappel
- 1 eetlepel bouillonpoeder, ik heb biologische zonder gist
- 2 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels gesneden platte peterselie
Zo bereid je het!
- Meng de Thai green curry door de naturel quorn. Omscheppen en laat staan.
- Verwarm de ghee in een koekenpan.
- Pel en snipper de ui en doe bij de warme ghee in de pan.
- Laat zachtjes fruiten.
- Was de tomaat en snijd in vieren. Verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Meng de quorn met de ui wanneer deze zacht is.
- Laat eventjes bakken. Wanneer het gaat geuren kan de tomaat erbij. Ook de tomatenpuree en de limoensap.
- Omscheppen en laat zachtjes bakken.
- Kook ondertussen de bloemkool zoals jij dat lekker vind. Vind je beetgaar lekker, kook het dan kort. Heb je het liever wat gaarder, kook je het wat langer.
- Afgieten en laten uitlekken.
- Gebruik hetzelfde kookvocht om de zoete aardappel in te koken.
- Schil de aardappel. Wassen en in gelijke stukken snijden. Doe in het kookvocht van de bloemkool. Voeg de bouillonpoeder erbij en laat 12 minuten gaarkoken.
- Meng ondertussen de bloemkool met de ui en tomaat.
- Wanneer het te droog wordt, voeg dan een schep vocht uit de pan waar de zoete aardappel in staat te garen.
- Wanneer de zoete aardappel gaar is, afgieten. Bewaar wel wat van het kookvocht.
- Meng de zoete aardappel met de bloemkool.
- Schep de roomkaas erop en eventueel nog wat van het kookvocht.
- Omscheppen en nog wat laten doorwarmen.
- Was de peterselie en snijd in stukjes.
- Over het gerecht strooien.
- En dan...AAN TAFEL!!
Ga terug naar home via onderstaande link