In dit blog vertel ik waarom ik ook zo nu en dan kies voor gesneden groenten.
Groene koolstamppot met gerookte kaas
Koop een hele kool
Kijk. Gesneden groente is makkelijk, maar niet echt budget. Kolen die je zelf nog moet snijden zijn goedkoper in aanschaf. Oké, ik moet toegeven, het is wat meer werk om ze te snijden. Ik moet ook toegeven dat dit gerecht er niet uitziet als een echte stamppot. Ik heb ervoor gekozen om de groente heel en zichtbaar te laten.
Groene kool of savooiekool.
Allebei dezelfde groente. Twee benamingen voor één groente kan verwarrend zijn. Hoe je het ook noemt, ik maakte er een stamppot van met gerookte kaas.
Jus
De jus of saus die op deze stamppot ligt had ik nog. De dag ervoor had ik stoofvlees en de jus die daarvan overbleef bewaar ik altijd. Vaak in de vriezer. En dat kwam uit.
Gerookte kaas
Het leek mij erg lekker met kaas. Dus ik ging naar de kaaswinkel om mij te laten adviseren. Eigenlijk hoefde dat niet, want ik zag gerookte geitenkaas. Direct wist ik dat deze kaas er erg lekker bij zou zijn. En dat was goed gedacht.
Gesneden groente is makkelijk, maar niet echt budget.
Zo bereid je het!
- Doe het karwijzaad in een ruime pan en doe er water in. Breng het water aan de kook en doe de groene kool erbij. Breng het water weer aan de kook. Draai de hittebron wat lager en zet de timer op 12 minuten.
- Breng in een andere pan water voor de aardappelen aan de kook.
- Schil ondertussen de aardappelen. Wassen en snijd in kleine blokjes. Doe in het kokend water, breng opnieuw aan de kook.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Wanneer de groente en de aardappelen gaar zijn, afgieten. Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de mosterd en het klontje boter.
- Roer de kool erdoor en de kaas.
- Maal er naar smaak peper over.
- En dan...AAN TAFEL!