Groene kool stamppot met kaas

 03-11-2020

Viskoekjes zonder vis

Groene koolstamppot met gerookte kaas


Koop een hele kool

Kijk. Gesneden groente is makkelijk, maar niet echt budget. Kolen die je zelf nog moet snijden zijn goedkoper in aanschaf. Oké, ik moet toegeven, het is wat meer werk om ze te snijden. Ik moet ook toegeven dat dit gerecht er niet uitziet als een echte stamppot. Ik heb ervoor gekozen om de groente heel en zichtbaar te laten.


Groene kool of savooiekool.

Allebei dezelfde groente. Twee benamingen voor één groente kan verwarrend zijn. Hoe je het ook noemt, ik maakte er een stamppot van met gerookte kaas.


Jus

De jus of saus die op deze stamppot ligt had ik nog. De dag ervoor had ik stoofvlees en de jus die daarvan overbleef bewaar ik altijd. Vaak in de vriezer. En dat kwam uit.


Gerookte kaas

Het leek mij erg lekker met kaas. Dus ik ging naar de kaaswinkel om mij te laten adviseren. Eigenlijk hoefde dat niet, want ik zag gerookte geitenkaas. Direct wist ik dat deze kaas er erg lekker bij zou zijn. En dat was goed gedacht.


Gesneden groente is makkelijk, maar niet echt budget.

Recept staat onder deze foto.

Groene kool stamppot met gerookte kaas
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gemak dient de mens

In dit blog vertel ik waarom ik ook zo nu en dan kies voor gesneden groenten. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 500 gram gesneden groene kool
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 3 grote of 6 kleine aardappelen
  • scheutje melk
  • 1 theelepel mosterd smaak naar keuze
  • klontje boter
  • 200 gram gerookte geitenkaas (of andere kaas naar eigen smaak)
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak




 

Zo bereid je het!


 

  1. Doe het karwijzaad in een ruime pan en doe er water in. Breng het water aan de kook en doe de groene kool erbij. Breng het water weer aan de kook. Draai de hittebron wat lager en zet de timer op 12 minuten. 
  2. Breng in een andere pan water voor de aardappelen aan de kook. 
  3. Schil ondertussen de aardappelen. Wassen en snijd in kleine blokjes. Doe in het kokend water, breng opnieuw aan de kook. 
  4. Snijd de kaas in blokjes. 
  5. Wanneer de groente en de aardappelen gaar zijn, afgieten. Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de mosterd en het klontje boter. 
  6. Roer de kool erdoor en de kaas. 
  7. Maal er naar smaak peper over. 
  8. En dan...AAN TAFEL!



Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: