Gazpacho uit Elisabethskitchen

Gazpacho 

Spaanse koude soep

Ik zat in een kookboek te lezen van Claudia Roden. Deze keer ging het over mijn favoriete keuken - de Spaanse keuken. Eigenlijk is de mediterraanse keuken mijn favoriet, maar de Spaanse keuken is hierin favoriet. Gelukkig ook bij mijn man. Ik kan hem altijd blij maken met een gerecht uit deze keuken.  

Afgelopen weekend zou het heerlijk warm weer worden en dat was het ook. Echt Spaans weer - heerlijk. Ik zat op mijn terras onder de bloeiende druiven te eet-lezen in het boek van Claudia Roden. De titel is: de smaken van Spanje. Wanneer je van eet-lezen houdt, dan kan ik dit boek echt aanraden. Achtergronden, geschiedenis en productleer. Dat staat allemaal in dat prachtige dikke boek. Ik heb me laten inspireren tot mijn versie van Gazpacho. 

Deze soep kan je naar mijn idee, net als bacaloa op 365 manieren maken. Van oorsprong was het een soep om restjes op te maken. Daarom schrijf ik ook dat dit recept, op deze pagina, mijn manier is. 

Ik heb om deze koude soep te maken mijn keukenmachine gebruikt. Maar heb je blender of staafmixer dan kan je die ook gebruiken. 


Wie is Elisabeth

Wie is Elisabeth?


Mijn naam is, open deur - Elisabeth, en ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Zelden voor meer, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken. 


Schrijven mag ik ook graag doen. Gedichten, soms bedenk ik een quote. Maar het liefst schrijf ik recepten. 


Lezen is al heel lang een hobby van mij. Deze hobby is begonnen vanaf het moment dat ik leerde lezen. Natuurlijk begon ik ook met de Jip en Janneke boekjes. 


Op deze website mijn spreekwoordelijke ei kwijt. 

Elisabethsmagazine heeft meerdere 'poten'. onder andere: ElisabethsKitchen - logisch. Daar staan mijn recepten en andere kookrubrieken. 


Naast koken schrijf ik ook graag. Gedichten, quotes en feelgood verhalen. Ook schrijf ik graag moordverhalen. Naast nieuwe verhalen, plaats ik hier ook oude verhalen. Maar ook links naar verhalen of interessante blogs van anderen. 

Bijna iedere dag komt er een dagelijkse update. Op die aparte pagina's staan links met een nieuw deel van Leonie - vervolgverhaal. Meppen - vervolgverhaal, recepten en andere zaken die mijn interesse hebben. 


Natuurlijk kan ik niet alles lezen of weten. Heb jij iets interessants of leuks te melden? Graag... Verderop deze pagina staat hoe je met mij in contact kan komen. 



Elisabeth



Gazpacho uit Elisabethskitchen
Ik zat op mijn terras onder de bloeiende druiven te eet-lezen in het boek van Claudia Roden. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.


Wat heb je nodig?

  • 2 zoete puntpaprika's.
  • 1 bol verse knoflook
  • snufje zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 5 sneetjes wit brood zonder korst
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder - hot
  • 5 druppels of meer groene tabasco
  • 100 milliliter water
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 grote tomaten
  • 1 theelepel vegetarische groentebouillonpoeder zonder gist
  • vers gemalen peper - veel, maar vooral naar eigen smaak
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor op 175° Celsius. 
  2. Snijd van de verse knoflook de bovenkant af. 
  3. Giet er de helft van de zonnebloemolie over. Strooi er een snufje zout over en de gedroogde oregano. 
  4. Smeer de puntpaprika's in met de rest van de olie. Zet in een ovenschaal en schuif die in de oven. Stel de timer in op 30 minuten. 
  5. Snijd het brood in stukjes en doe in een kom. 
  6. Strooi de dragon erover, evenals de paprikapoeder, de tabasco, het water, azijn en de olijfolie. Omscheppen en laat 30 minuten staan. 
  7. Haal de paprika uit de oven en verwijder het vel en de zaadlijsten. Snijd de rest in stukken en doe bij het brood. 
  8. Neem twee teentjes knoflook uit de bol en doe ook bij het brood. 
  9. Snijd de tomaten in stukken en meng ook door het brood. Net als de olijfolie en de bouillonpoeder. 
  10. Doe alles in de kom met hakmes van je keukenmachine en draai er een gladde vloeistof van. 
  11. Giet over in een schaal die je kan afdekken en zet 15 minuten in de vriezer. Haal na die tijd uit de vriezer en zet zeker nog 1 uur, liefst langer in de koelkast. 
  12. Schenk in drinkglaasjes. Lekker met de avocado-kruidenboter (link naar recept op deze pagina).
  13. En dan...AAN TAFEL.

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

P.S.
Reageren? Klik hier...
Gazpacho
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn instagram-foto's en -filmpjes 

Share by: