Nog een recept met paksoi. En deze is ook erg lekker kan ik verklappen.
Paksoi, zilvervliesrijst en varkensvlees
Geen Chinees
Zo nu en dan maak iets Aziatisch. Het is geen Chinees eten en al helemaal niet Indisch. Het is gewoon een ratjetoe.
Boemboe bami
Ik dacht, laat ik een zakje boemboe voor bami meenemen. Je kent het wel, van het welbekende merk - Conimex. In mijn onnozelheid dacht ik, daar zit niet meer in dan gedroogde groenten en specerijen.
Dan maar niet
Maar dat had ik dus mis gedacht. Die heb ik dus maar lekker in de winkel gelaten. Ik wist dat ik thuis nog 5 kruiden poeder. Dus ik liet de zakjes en pakjes maar achterwege. Hoe kon ik me toch vergissen. Ik zocht snel naar een blikje kokosmelk en die vond ik met het fair trade logo. Nog een paar Spaanse pepers en gaan met die...paksoi.
Tip voor vegetariërs en veganisten
Het vlees wat ik heb gebruikt is te vervangen voor tofu of seitan. Laat de tofu dan eerst goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd in plakjes, bereid hetzelfde zoals het vlees in dit recept.
In mijn onnozelheid dacht ik, daar zit niet meer in dan gedroogde groenten en specerijen.
Recept is voor 2 personen.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel of minder 5 spice kruiden
- 2 uien
- 1 Spaans pepertje
- 250 gram varkensfiletlapjes in repen gesneden
- 135 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olie
- 2 Shanghai paksoi struiken of 1 grote struik
- 1 blikje kokosmelk 200 milliliter
- 4 eetlepels ongezouten pinda's
- 2 eetlepels sojasaus
Zo bereid je het!
- Verwarm de lepel olie samen met de 5 spice kruiden.
- Pel en snipper de uien. Wanneer de kruiden gaan geuren, voeg de uisnippers toe. Zachtjes laten fruiten.
- Was het pepertje. Halveer en verwijder zaad- en zaadlijsten. Snijd in reepjes en doe in de pan bij de ui.
- Wanneer de ui zacht is, voeg dan het vlees of tofu toe. Laat rustig gaar en bruin bakken. Keer het vlees-tofu regelmatig.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm in een andere koekenpan de olie.
- Halveer de struiken en spoel schoon onder de kraan.
- Snijd het groene loof eraf. Snijd het harde deel in stukken en bak in de olie. Blus af met het kokosmelk. Laat rustig gaar sudderen, maar zorg dat het een beetje bite houdt.
- Vijzel de pinda's fijn. Heb je geen vijzel, gebruik dan een blender, maar voorzichtig het moet geen pindakaas worden.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de paksoi in de kokosmelk. Samen met het groen van de paksoi.
- Strooi de pinda's vlak voor het serveren over de groente-rijst. Zet het vuur uit.
- Giet de sojasaus over het vlees/tofu. Omscheppen.
- Verdeel alles over twee borden
- En dan...AAN TAFEL!!!
Tip: Zorg voor lekkere warme borden. Ik zet de borden 10 minuten in een oven op 50°Celsius.
Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina.
Zoek je nog meer eetsuggesties? Wie niet? En daarom heb ik weekmenu's samengesteld. Je kan die gratis downloaden.