Fettucine met bloemkool

Fettuccine met bloemkool

pasta met twee soorten kaas

Ik had bloemkool gekocht die echt op moest. Maar hoe dan? Roosteren, nee geen zin. Heb ik al gedaan, is lekker maar niet steeds weer. Gewoon koken en dan met een gewone gekookte aardappel en een stukkie vlees eten. Mwah... ook niet zo bijzonder. En nee, het eten hoeft niet bijzonder te zijn, lekker is het belangrijkste. Maar variatie ook en gezond. En ja, ook eens een dagje zonder vlees. Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Althans bij ons niet. Want wij zijn liefhebbers van kaas. En bloemkool gaat wel heel erg lekker samen met kaas. Voor de kleur heb ik groene pasta gebruikt. Deze had ik in de Lidl gekocht. De pasta zat samen met gele in één verpakking. De groene heb ik er tussenuit gevist. Beetje garneeramandelen roosteren voor de knapperigheid. En wil je meer kleur? Snijd je nog wat snacktomaatjes in wedges, partjes of plakjes. Geeft ook wat frisheid aan het gerecht. Maar hé, het hoeft niet hoor. Zo was het ook lekker genoeg. 
Fettucine met bloemkool
En bloemkool gaat wel heel erg lekker samen met kaas.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 1 kleine of een halve bloemkool
  • 250 gram fettuccine
  • vers gemalen peper
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 100 gram gorgonzola  
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 of meer blaadjes salie
  • 2 eetlepels garneeramandelen
Zo bereid je het!

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. 
  2. Goed afspoelen onder de kraan. 
  3. Breng in een pan water aan de kook en kook de bloemkool gaar in 12 minuten. (Ja, hij moet goed gaar zijn).
  4. Haal met een schuimspaan uit het kookwater en schep in een vergiet. 
  5. Gooi het kookwater niet weg, maar gebruik het voor de pasta. Eventueel aanvullen wanneer het niet voldoende is. 
  6. Breng het water weer aan de kook, voeg de pasta toe en kook volgens voorschrift op de verpakking gaar. 
  7. Rooster ondertussen de amandelen bruin in een hete koekenpan. Haal ze direct uit de pan wanneer jij ze bruin voldoende vind. Wel erbij blijven, het kan ineens hard gaan. 
  8. Doe de gare en uitgelekte bloemkool in een schaal. Maak wat fijner met een aardappelstamper. 
  9. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  10. Snijd de gorgonzola in stukken en meng door de bloemkool.
  11. Meng de gare pasta erdoor en de Parmezaanse kaas.
  12. Snijd de salie in fijne reepjes en strooi over de schotel. 
  13. Garneer af met de geroosterde amandelen.
  14. En dan... AAN TAFEL!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

fettuccine with cauliflower
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: