Dat lees je vaak in kookboeken of -bladen. Ik bewijs dat dit wel kan. Champignons nemen de smaak op wanneer je die stooft. Het worden hierdoor als het ware kleine smaakbommen.
Champignons worden taai als je ze lang stooft. Dat is dus ook niet zo. Je moet ze natuurlijk niet te lang stoven. En zeker geen oude champignons gebruiken. Dan bestaat de kans dat ze taai als kauwgum worden. En dat is natuurlijk niet lekker. Eten moet lekker zijn, dat staat als een paal boven water. Anders is het zonde van de energie en de producten.
In de Jumbo koop ik tegenwoordig biologische kastanjechampignons. Ze zijn duurder, dat is zeker waar. Alle waar naar hun geld, en deze champignons zijn hun geld waard. Ze zijn smaakvoller en steviger. En hierdoor zijn ze beter te stoven.
In deze stoof zit geen vlees. Bovenop de bulgur heb ik voor man en mezelf een plak fetakaas mee laten stomen. Kies wel voor de echte fetakaas. Let op het keurmerk en lees de verpakking. Die nepfeta is lang niet zo lekker als de echte.
Verder op deze pagina zie je een blikje met specerijen staan. Deze mengeling is zonder zout en andere toevoegingen, zoals meel en/of zout. Maar ook geen, suiker, dextrose, anti-klontermiddel of andere zooi die in die pakjes vaak wel zit. Pak maar eens zo'n pakje wereldgerechten en lees wat de ingrediënten zijn. Ik laat ze staan. Deze blikjes lijken misschien duurder, maar je doet er best lang mee. Van het merk Verstegen kan je ook kruiden mengelingen kopen zonder zout en andere zooi.
Disclaimer: ik word niet betaald door wat voor merk dan ook. Pakketten worden mij niet toegezonden. Ik koop alles zelf, dus ben onafhankelijk van welk merk dan ook.
Tekst van het recept vind je onder deze foto's! Scroll dus door.
Recept is voor 2 personen
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Hierdoor worden het kleine smaakbommen.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!